I després

Els mossos detenen un home per entrar en un pis de SFG i robar diners a una parella de jubilats

Compartiu aquesta història

Segons informen des de l’Àrea de Comunicació dels Mossos d’Esquadra de la regió policial de Girona, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Baix Empordà, Sant Feliu de Guíxols, van detenir el dia 3 de febrer Abdeslam B., de 32 anys i veí de Castell-Platja d’Aro, com a presumpte autor d’un delicte de furt.
En data 29 de desembre de 2010, els mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van saber que s’havia comès un furt d’un sobre de diners en un pis d’aquesta població, on viuen una parella d’avis octogenaris.
Aquell matí, l’ancià va anar a una entitat bancària per retirar uns diners del compte corrent i dos joves, un noi i una noia, el van seguir fins a casa seva. Els lladres, amb l’excusa que a la façana hi havia un hipotètic cable que penjava i que havien de reparar, van accedir al pis i van aprofitar per voltar per la casa, localitzar i sostreure el sobre amb els diners.
Les indagacions policials dels agents de la unitat d’investigació de Sant Feliu de Guíxols van portar a la localització, identificació i detenció, el dia 3 de febrer d’Abdeslam B. El detingut, de qui consten antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols. La investigació continua oberta per tal de localitzar i detenir la noia que acompanyava al detingut.
Per tal d’evitar casos com aquest, els agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de tota la Regió Policial de Girona expliquen a la gent gran (en casals d’avis, associacions, etc) consells de seguretat per tal que aquest col·lectiu no sigui víctima d’un il·lícit penal. Alguns dels consells que se’ls hi trameten són:

  • Tancar la porta sempre amb clau, i en cas de pèrdua de les claus canviar els panys.
  • Procurar que els accessos a la casa tinguin unes mínimes condicions de seguretat.
  • No obrir la porta a gent desconeguda.
  • Demanar sempre la identificació al personal de companyies d’aigua, gas, llum, etc.
  • No tenir molts diners a casa ni objectes de valor.
  • Anar sempre acompanyats en cas d’haver de retirar diners d’una entitat bancària.

Els agents també els hi expliquen mesures que cal adoptar per estar més segurs a l’edifici, mesures que cal prendre si marxen de vacances, d’allò que cal desconfiar (sobretot algunes trucades i persones que els poden demanar dades personals..etc.) i per acabar, també se’ls explica que cal fer si finalment són víctimes d’un delicte.

El més llegit

I després