I després

Els Mossos comissen prop de 2.500 g de corall al B.E

Compartiu aquesta història

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona (URMA) van realitzar dues actes de comís de corall vermell (corallum rubrum) per no tenir la mida mínima reglamentària. Segons informen des de l’àrea de comunicació de Mossos d’Esquadra, en data 19 de maig, una patrulla de l’URMA de Girona va realitzar un control de pesca de corall al Port de Palamós. Els agents tenien coneixement que una de les barques que arribava al port es dedicava a la pesca de corall.
En realitzar les comprovacions oportunes, els agents van constatar que l’embarcació no duia el llibre de registre de corall expedit pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i que part de la captura que els hi van mostrar els dos corallers no donava la talla mínima estipulada per llei (7mm de diàmetre).
Davant les evidències, els agents van realitzar un primer comís preventiu per tal de fer un primer pessatge i mesuratge de cada peça de corall a la comissaria de la Bisbal d’Empordà amb l’assistència d’una inspectora de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.
Un cop mesurat i pesat, el resultat fou que 770 grams del total de corall comissat era de mida anti-reglamentària.
Els dos pescadors es van acollir al dret de demanar que es realitzes un segon mesuratge i pessatge amb inspectors del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
En data 21 de maig en les mateixes dependències policials es va realitzar el segon pessatge i mesuratge. En aquest segón pessatge es va constatar que un dels pescadors havia capturat un 24% del total de la caputra per sota la mida reglamentaria i l’altre pescador superava un 19% de la seva captura per sota la seva mida, superant en ambdós casos el 10% permès.
Per aquest motiu es va realitzat el comís definitiu de la totalitat del corall i va quedar a disposició dels inspectors del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
Els agents van obrir diligències als pescadors, un d’ells amb antecedents per motius semblants, i les van trametre al Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente per donar-li el corresponent tràmit i possible sanció.

El més llegit

I després