I després

Els morts a les carreteres de Girona creixen un 114% des del maig

Compartiu aquesta història

El Servei Català del Trànsit (SCT) fa una crida a la prudència davant les alarmants dades de sinistralitat en els primers mesos de calor. A Girona, 15 persones han mort en accidents de trànsit entre els mesos de maig, juny i el que portem de juliol. Ahir mateix, un accident a Llagostera va acabar amb la vida d’un conductor. La xifra és preocupant perquè el 2009, un any que es va saldar amb amb increment notable de víctimes de trànsit a les comarques de Girona, van morir tan sols set persones en aquest mateix període de temps. El maig de 2009, les carreteres gironines es van cobrar la vida de cinc persones. Enguany han estat set. El juny de l’any passat es van registrar dos morts, mentre que aquest passat mes han estat quatre. I a data de l’onze de juliol de 2009 no havia mort ningú en el decurs del mes, mentre que enguany, comptant la víctima d’ahir, ja són quatre els morts en accident a les carreteres de la demarcació. En global representa un 114% d’augment, respecte al mateix període de l’any passat.
Val a dir que les xifres de morts a la carretera a Girona són, en conjunt, millors que les de l’any passat -des de l’1 de gener a l’11 de juliol van morir l’any passat 34 persones, mentre que enguany, comptant la víctima d’ahir, són 30 els morts pel trànsit a Girona- però el SCT destaca que, entre el 23 de juny i aquest passat diumenge, les víctimes s’han incrementat, a nivell català, en un 45%. Un total de 16 persones han perdut la vida en accident de trànsit a les carreteres catalanes en aquests dies; són cinc morts més que l’any anterior. El director del SCT, Josep Pérez Moya, va alertar que “no anem bé” i per això ha fet una crida al “sentit comú” per evitar que aquesta xifra continuï augmentant. Moya va atribuir l’accidentalitat a la combinació de la distracció, la velocitat inadequada i les errades humanes. Dos de cada tres accidents mortals del 2010 han estat per xoc frontal o per sortida de la via.
El director del SCT va fer també un repàs a les vies que enguany suportaran el gruix del trànsit que mena a les vacances: en primer lloc es situa l’Ap-7 a les entrades de Sant Gregori, Girona i Vidreres. La C-31 a Platja d’Aro, com a porta d’entrada a la Costa Brava, registrarà també retencions importants. (El Punt).

El més llegit

I després