I després

ELS LLADRES VIOLENTS FEREIXEN UN VEÍ DE CALONGE

Compartiu aquesta història

Göpf Lehmann, un ciutadà suís de 70 anys, veí de Calonge, estava endormiscat a la butaca mirant la televisió dijous al vespre quan va ser brutalment atacat per uns lladres violents que van accedir al seu domicili, situat al carrer Ronquillo, en una zona emboscada darrere del celler Eugeni. Segons informa el diari El Punt Avui, Lehmann, que de jove havia estat boxejador, es va revoltar quan els lladres el van lligar amb cinta americana i va acabar ben estomacat.
Els assaltants, tres homes que anaven amb botes, amb roba de color negre, encaputxats i amb guants, van traspassar el portal de ferro que barra el pas a la casa perquè el seu amo només l’havia deixat ajustat. I no van tenir problemes per entrar a la casa, perquè Lehmann havia deixat la porta oberta perquè la casa s’airegés. El que no comprèn la víctima és com va ser que els gossos que té per vigilar –a l’entrada s’avisa de la presència de gossos– ni tan sols van bordar. “Penso que els van donar botifarra”, deia ahir Lehmann. Un cop a la casa, dos dels lladres es van abraonar sobre l’home i van començar a lligar-li les mans i els peus amb cinta americana. Lehmann es va despertar sobresaltat i va començar a regirar-se i ventar cops en veure’s atacat. Els assaltants, que duien una pistola i un ganivet, van reaccionar violentament contra la víctima: li van ventar un cop al cap amb la culata de l’arma, li van fer un tall profund a la cara i el van tirar a terra i li van ventar coces.
Tanta violència, però, no els va servir per endur-se cap gran botí: només van arreplegar un telèfon mòbil de la víctima i la llibreta del banc, d’on no han pogut extreure diners perquè Lehmann ja l’ha anat a anular. En la fugida, però, els lladres es van emportar una furgoneta propietat de Göpf Lehmann, que després van deixar abandonada en un punt on el camí de terra que porta fins a la casa és més estret, de manera que barrava el pas a la policia i a qualsevol vehicle que hi volgués accedir. Es desconeix com s’ho van fer els assaltants per arribar fins a la casa, que està molt allunyada de la carretera asfaltada, i també si tenien algun vehicle en algun lloc que els esperava per a la fugida. La furgoneta, que tenia moltes marques de sang al pany de la porta i també al volant, la va trobar primer un client del celler Eugeni que tenia concertada hora per les nou del vespre per anar a visitar l’establiment, situat al mateix camí que la casa de la víctima. La furgoneta li va impedir arribar al celler i va trucar per avisar de la incidència. Pràcticament en el mateix moment, Göpf Lehmann, totalment ensangonat i amb el cap ple de cops i talls, va arribar, amb un altre dels quatre vehicles que té, fins al celler Eugeni i va explicar que l’havien atacat uns encaputxats. L’home encara duia a les mans, els peus i el coll trossos de la cinta americana que els lladres li havien posat. Llavors van avisar la policia i es va muntar l’operatiu habitual. Göpf Lehmann va ser traslladat a l’hospital, on li van fer cures i li van aconsellar que es quedés 24 hores en observació. Però ell s’hi va negar i es va estimar més tornar a casa, on ahir es recuperava de les ferides, ben visibles.
La unitat d’investigació dels Mossos s’ha fet càrrec de la investigació, i van recollir mostres a l’escena dels fets i també van agafar mostres de la sang que hi havia a la furgoneta. Tot i que bona part de la sang ha de ser de la víctima, com que es va revoltar i també va tornar els cops als agressors, es podria donar el cas que es trobés el perfil genètic d’algun dels assaltants. Això permetria confrontar-lo en cas que es tingués algun sospitós. La identificació dels assaltants a través del testimoni de la víctima es preveu molt difícil, ja que els lladres anaven totalment tapats. Els Mossos també han interrogat els veïns de les cases que hi ha en el camí cap a l’habitatge de Lehmann, per si algú havia vist els assaltants quan es dirigien cap al seu objectiu o quan fugien, però sembla que ningú els va veure. La manera com va ser assaltat Lehmann coincideix amb l’assalt que va patir el veí de Vilobí d’Onyar Lluís Boada, que també va ser atacat quan s’havia endormiscat mirant la televisió. En aquest cas, però, la víctima no es va resistir, va actuar de manera submisa i no va resultar ferida.

El més llegit

I després