I després

Els desfibril· ladors salven 2 vides

Compartiu aquesta història

Dos homes han pogut salvar la vida en el darrer mes gràcies a la descàrrega aplicada per un Desfibril·lador Extern Automàtic – DEA – i a les maniobres de reanimació cardiopulmonar que els van practicar al carrer, un d’ells a Bllanes i l’altre a Platja d’Aro. En els dos casos les víctimes d’aturada cardiorespiratòria van superar la crisi i evolucionen satisfactòriament.
En el cas de Platja d’Aro, va tenir lloc el dia 4 d’abril en un establiment comercial del centre on un home de mitjana edat va patir una aturada cardíaca quan treballava en les obres de reforma d’un establiment comercial. Una patrulla d’agents de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, al marge d’alertar els serveis mèdics, va començar les maniobres de reanimació cardiopulmonar utilitzant un dels DEA, Dipsalut, ha cedit al municipi. L’home va salvar la vida i una ambulància va traslladar la víctima, que ja havia recuperat la consciència, a l’hospital Josep Trueta de Girona.
Castell- Platja d’Aro disposa de dos desfibril·ladors mòbils cedits per Dipsalut. Aquests aparells van dins els vehicles de la Policia Local per tal de permetre una ràpida intervenció en cas de mort sobtada cardíaca. El municipi ja disposa de dos de fixos i està previst que se n’instal·lin quatre mes en els propers mesos segons el mapa de cardioprotecció del municipi.
Els DEA que es van utilitzar foment part de la xarxa de 650 desfibril·ladors públics que l’Organisme de Salut Pública que la Diputació està implantant a les comarques de Girona sota el nom “Girona, Territoricordioprotegit”.

El més llegit

I després