I després

ELS CASALS PARTICIPEN EN PROJECTES D’INVESTIGACIÓ

Compartiu aquesta història

Els dos casals de la gent gran de Sant Feliu (Tueda i Salvador Espriu) varen participar en el projecte d’investigació OPTIFEL, una iniciativa del Institut National de la Recherche Agronomique francès(INRA) que ha comptat amb el suport i finançament de la Unió Europea, en el que hi col·laboren 26 entitats de 10 països diferents, entre elles, Emporhotel de Palamós.
Hi varen participar 22 persones majors de 65 anys, i socis dels casals Tueda-APITE i Salvador Espriu, que varen contribuir a l’estudi que es va portar a terme a l’Hospital Gent Gran de Palamós. Durant tres sessions, varen valorar 20 productes i complimentar 4 qüestionaris referent els productes alimentaris, especialment pensats i adaptats per satisfer les necessitats i preferències de la gent gran, per així, proporcionar futurs beneficis en l’alimentació d’aquest col·lectiu.
L’objectiu del projecte és millorar la vida de la gent gran incrementant el plaer de menjar, a través de productes variats, gustosos, adequadament envasats i adaptats a les seves necessitats, gustos i capacitats físiques.
Tenint en compte que l’augment considerable de la proporció de gent gran entre la població que viu a la seva llar o en centres tutelats, segons estudis, indiquen que s’incrementarà la taxa de dependència entre la gent gran del 26,8% l’any 2012 al 38,3% el 2030, per això, cal anar avançant i millorant els serveis adreçats a les persones grans.

 

El més llegit

I després