I després

Els casals municipals de Sant Feliu de Guíxols escalfen motors per a un estiu excepcional

El casalet, el casal esportiu i el casal de proximitat oferiran aquest estiu un servei supeditat a la normativa i els protocols de seguretat. Això sí, tothom qui inscrigui el seu infant entre l'1 i el 12 de juny i en formalitzi el pagament degudament tindrà plaça garantida; en aquest sentit, doncs, enguany no cal córrer.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha informat que l’estiu d’aquest 2020 hi haurà casals municipals a la ciutat. Seguint l’oferta de casals dels últims anys, aquest estiu els infants i preadolescents de la localitat guixolenca podran gaudir de les tres modalitats de casal: casalet (a l’Escola Gaziel, per a nascuts entre el 2008 i el 2016), casal esportiu (al pavelló de La Corxera, per a nascuts entre el 2005 i el 2013) i casal de proximitat (a l’Escola Baldiri Reixach, per a nascuts entre el 2008 i el 2016).

El període d’inscripcions per a tots tres casals serà entre l’1 i el 12 de juny, ambdós inclosos. Per a la tranquil·litat de tothom, el consistori ha comunicat que tothom que realitzi la inscripció en aquestes dates i en formalitzi el pagament té la plaça assegurada. Per tant, no es prioritzarà l’ordre d’arribada, sinó que només es tindrà en compte que es facin inscripció i pagament dins del termini establert.

Tanmateix, i davant de la situació d’enguany d’absoluta excepcionalitat, els casals podran començar a dur a terme la seva activitat només en cas que el territori en qüestió estigui en Fase 3 (o ja a l’anomenada Nova normalitat), segons la normativa estatal actual per combatre la propagació del coronavirus. La previsió és que, efectivament, el 6 de juliol -que és el primer dia dels casals d’estiu- Sant Feliu de Guíxols ja formi part, com a mínim, d’aquesta Fase 3. Però per ara és només una previsió i, en qualsevol dels casos, la celebració dels casals d’estius estarà condicionada per l’evolució del context i la legislació vigent en cada moment.

Degut a aquest context d’excepcionalitat, el funcionament dels casals també serà diferent i s’adaptarà a les noves mesures de seguretat i protocols que marquin les autoritats competents. Alguns dels aspectes més importants que s’han hagut de canviar i adequar són la manera de realitzar les inscripcions, els serveis, les dates i horaris que es poden oferir, l’organització de les entrades i sortides dels infants, la divisió en grups i la convivència entre ells i els tipus d’activitats que es podran portar a terme, entre d’altres. Malgrat el cúmul d’inconvenients derivat de les circumstàncies, l’Ajuntament ha volgut deixar clar que la seva voluntat és “oferir aquest servei durant l’estiu, per bé que es considera essencial i altament necessari per a la ciutat“.

Inscripcions per telèfon o Internet, però no presencials

Com s’ha esmentat, aquest 2020 serà possible formalitzar les inscripcions als casals municipals d’estiu només de manera no presencial i mitjançant dues vies: la telefònica i la telemàtica (per Internet). En aquesta infografia hi trobareu, pas a pas, el camí que heu de seguir per a inscriure-hi els nens i nenes ↓

Casals 2020 1 de 2

El més llegit

I després