I després

ELS BLOCS PEL DIC DE RECER OCUPEN EL PORT

Compartiu aquesta història

Els preparatius per reforçar el dic exterior de recer del port de Sant Feliu de Guíxols, que s’allargarà per l’extrem de llevant als entorns de l’edifici nou del Club Nàutic i el penya-segat que el separa de la cala Jonca, continuen a l’esplanada d’aparcament on a l’estiu se celebren els concerts del Festival de la Porta Ferrada. El Punt Avui ha informat que fa un parell de setmanes va començar la preparació dels grans blocs de formigó encofrat, d’uns dos metres de costat, que s’empilaran per trencar les onades a la zona fins ara desprotegida.
Un cop desencofrats, els blocs s’han anat acumulant i ja n’hi ha un centenar llarg. L’operació d’assecat del material interior, però, requereix diverses setmanes i per això es preveu que calgui amuntegar els blocs per estalviar espai. La previsió és que no es comencin a posar a lloc fins més enllà de mitjan abril, i al llarg de tot el mes de maig. La franja tindrà 60 metres de longitud i 10 metres d’amplada. A més, es construirà un botaonades a l’espatller per reforçar el conjunt de l’actuació.
Ports de la Generalitat explica que els treballs, adjudicats al febrer a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per les societats Agustí Masoliver i Construccions Rubau, per un import d’1,17 milions, compleixen el calendari previst. L’objectiu, fixat en el contracte, és que estiguin a punt abans del començament de la temporada d’estiu, quan l’esplanada d’aparcament es reasfaltarà i quedarà alliberada per instal·lar-hi les graderies desmuntables de l’Espai Port del Porta Ferrada.
Respecte al paquet d’obres, al llarg del mes de març ja es van completar els enderrocs de l’antic edifici de Protecció Civil i les edificacions més properes a l’edifici Joan I, on hi havia hagut un comerç de nàutica. I com a actuacions complementàries, també es repavimentarà el passeig de l’espatller i se substituirà l’enllumenat per làmpades més eficients energèticament.

El més llegit

I després