I després

Precintat definitiu bars PDA

Compartiu aquesta història

El tancament judicial de tres bars de Platja d’Aro i el precinte dels equips musicals de dos locals més té caràcter de definitiu.
Segons informa el Diari de Girona, això és el que ha precisat la magistrada del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona en resposta a la petició dels locals d’oci nocturn per saber quan de temps hauran d’estar tancats o tenir els equips de música precintats. De fet, els locals demanaven un aclariment de l’ordre de tancament que la magistrada considera que no és necessari.

Així, en resposta a la petició d’aclariment que va fer la patronal de l’oci nocturn i representant dels locals, la Federació catalana d’activitats recreatives musicals (Fecasarm), la interlocutòria del jutjat estableix que tant el tancament com els precintes són «definitius». Així ho expressa: «La sentència va ordenar la clausura d’uns locals (el 900, el Gib’s i el De Gom a Gom) i el precinte dels aparells de música d’uns altres (el Kivi i el Sinnic), pel que es tracta de clausura i precinte definitius, de tal manera que, si hagués sigut un altre el sentit de la sentència, s’hauria ordenat el tancament temporal dels locals o el precinte temporal dels aparells de música, raó per la qual el cumpliment de la sentència, clàrament, requereix el tancament dels locals i el precinte dels aparells de música amb caràcter definitiu».
Així, la interlocutòria del jutjat afegeix que en aquest cas no es dóna cap dels supòsits pels quals la sentència no hauria d’executar-se. És a dir, la sentència és ferma; no s’ha declarat la impossibilitat material o legal d’executar-la; i ni s’ha expropiat el dret declarat de la sentència. «Per tant, no concorrent cap de les excepcions previstes per a l’execució de la sentència, aquesta ha de complir-se en els seus propis termes», confirma la jutgessa.

El secretari general i director dels serveis jurídics de la Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana, ha insistit en la incomprensió que li genera l’ordre de tancamet dels locals quan el jutjat «té coneixement que els locals ja tenen llicència». Segons ell, el tancament està provocant una «situació quasi irreparable» als locals i «algú n’haurà de respondre».

Boadas de Quintana també va comentar que la recollida de firmes en contra del tancament i precinte dels locals ja ha recollit unes 5.200 firmes, doblant la xifra que tenien fa aproximadament una setmana.

El més llegit

I després