I després

Els alumnes tornen de Mindelheim

Compartiu aquesta història

Els 15 joves que varen viatjar a Mindelheim ja estan de tornada després d’un viatge pràcticament d’anada i tornada (24 hores) a la ciutat alemanya agermanada amb Sant Feliu.
Tres regidors i el cap de premsa ha estat la delegació institucional que els ha donat suport en aquest viatge-llampec en el qual havien de prendre un primer contacte amb aquesta població de 15.000 habitants i, especialment, amb les autoritats i els empresaris que els donen l’oportunitat de fer pràctiques en les seves empreses i que participen en la possibilitat que estudiïn durant tres anys un cicle de formació professional a més d’aprendre l’idioma, no només de forma gratuïta sinó que amb una aportació de més de 800 euros amb els quals podran mantenir-se i cada tres mesos tindran un vol pagat per poder venir a veure la família.
Els empresaris i les autoritats tenien la necessitat de fer una primera avaluació per tal d’assegurar-se que mantindran el compromís i, segons anunciava l’alcalde Joan Alfons Albó aquest divendres al migdia, tots havien passat la prova satisfactòriament.
Els regidors, que subratllaven a les xarxes socials que no ha estat un viatge de turisme sinó de treball intens i que ha tingut un cost de 135 euros els tres, sense dietes, s’han mostrat molt satisfets d’aquesta primera experiència que l’alcalde diu que s’intentarà fer amb altres ciutats i que només pel fet d’aprendre l’idioma ja val la pena, han comentat que els nois i noies han estat a l’alçada de les circumstàncies.
Els alumnes varen fer un curs intens bàsic d’alemany i han fet les seves primeres pràctiques amb els empresaris nadius. Ara, de tornada, esperem poder parlar amb alumnes i la delegació per tal de conèixer tots els detalls d’aquesta curta estada de coneixement de l’entorn en el qual han confiat aquesta nova etapa que els ha de deparar un futur esperançador.

El més llegit

I després