I després

Els actes de la portada de la Flama pel foc de la revetlla, a punt

Compartiu aquesta història

Com ja vàrem avançar, el Centre Excursionista Montclar i Guíxols Decideix, juntament amb diverses entitats de Sant Feliu de Guíxols, estan organitzant una revetlla popular de Sant Joan i ens posen al dia de l’organització amb la següent nota de la Commisió a més del cartell que s’ha editat per a l’ocasió

“Després de dues reunions , i pendents de la tercera i última del proper dia 16,la comissió creada per al Foc de Sant Joan,composta de moment per deu entitats i esperant que se n’hi afegeixi alguna més, ha establert el següent calendari d’actuacions per al 23 de juny,dia de la revetlla.

A les dotze del migdia, sortida de Sant Feliu de la caravana de cotxes cap a Perpinyà per recollir la flama del Canigó al Castellet. A les dues, recollida de la flama i dinar de germanor. A les quatre, sortida cap a Llagostera (l’any vinent s’intentarà que més municipis del Baix Empordà o de la Selva s’hi adhereixin).A les set, entrega de la flama i lectura del missatge al municipi llagosterenc, i sortida en bicicletada cap a Sant Feliu, on a les nou aproximadament ens rebrà i escortarà la Policia Municipal fins als casals de Vilartagues i Tueda i després fins al Passeig (cruïlla Rambla on estarà instal·lada la foguera) i on s’entregarà la flama a Jaume Soler , Conet , amb la lectura del Missatge dels Portadors de la Flama.

Lluís Palahí llegirà el Missatge de la Flama del Canigó 2011,l’autor del qual és el lleidatà Pep Coll, premi Sant Jordi de novel·la 2007.L’avi Conet entregarà la flama a un nen i una nena, que encendran la foguera,complint així amb el simbolisme que passant-ho de generació en generació mai no s’apagui la flama catalana , ara que ens bufen vents adversos de tots costats. S’hi interpretarà Juny del mestre Garreta, himne oficial de la ciutat, i es ballarà una sardana al voltant del foc.

Tothom qui vulgui es podrà portar el sopar de casa (l’Ajuntament proporcionarà taules i cadires) i , un cop acabat, se servirà, al preu especial de dos euros, un tall de coca,vi dolç,cafè, sangria o cremat obsequiat per bars, restaurants i pastisseries locals que hi seran presents, constant-hi el seu nom. L’ import servirà per ajudar a pagar les despeses que comporta un acte d’aquestes dimensions,que també comptarà amb el suport de Protecció Civil, Creu Roja i Cos de Bombers, amatents a qualsevol incidència.

A les onze, el grup d’havaneres La Vella Lola amenitzarà la vetllada i, a les dotze, un grup musical de joves de l’Atzavara tancarà la nit de Sant Joan.

Invitem tota la població a gaudir d’una nit molt especial,organitzada per un munt d’entitats ganxones en una mostra de solidaritat, gairebé sense precedents, i que serà el preludi d’una festa encara més gran el proper 2012.”

Més informació a la plana www.ganxo.cat

Veu Alfons Hereu de Guíxols Decideix:

[audio:http://www.rsf.fm/audio/alfons_hereu_flama.mp3]


El més llegit

I després