I després

Els 2 IES al Fòrum de Recerca / Amics Museu visita BCN

Compartiu aquesta història

Els IES Sant Feliu i Sant Elm al forum de recerca del Baix Empordà

Els deu centres de secundària del Baix Empordà es trobaran aquest dimecres al Mundial de la Bisbal d’Empordà en el primer fòrum de treballs de recerca de la comarca. Els grups participants són els instituts Sant Elm i Sant Feliu, de Sant Feliu de Guíxols; l’escola Vedruna de Palamós; el Ridaura de Castell-Platja d’Aro; el Puig Cargol de Calonge; el Palamós, de Palamós; el Frederic Martí i el Baix Empordà, de Palafrugell; el Montgrí, de Torroella de Montgrí i el de la Bisbal. La mostra consistirà en una exposició curta dels deu treballs seleccionats.

Jornada d’Art i Història a Barcelona. Crònica Amics del Museu

Una cinquantena d’amics i amigues del Museu de Sant Feliu de Guíxols varem visitar diferents exposicions temporals al Caixa Fòrum i al Museu Marítim de Barcelona, el passat dissabte 21 d’abril.

Al matí, varem gaudir de les obres pictòriques de dos grans genis de la història de l’art com són Eugene Delacroix i Francisco de Goya. La primera mostra, la més important que s’ha organitzat a Espanya al voltant d’aquest artista, ha reunit més de 130 obres provinents d’institucions tan importants com la National Gallery de Londres, el Metropolitan Museum de Nova York o l’Art Institute de Chicago. “Goya. Llums i ombres”, amb un centenar d’obres del pintor espanyol, feia un recorregut cronològic per la seva obra i exhibia tant obres pictòriques com “La Maja vestida” o “Vol de bruixes”, com gravats tant inquietants com els de la sèrie dels “Caprichos”, entre d’altres.

Després de dinar a la Casa del Mar, ens varem dirigir cap a les Drassanes, al Museu Marítim, per visitar la mostra itinerant “Titanic”, instal·lada a Barcelona en la commemoració del centenari del naufragi. Una exposició que parla sobretot, d’històries humanes de tragèdies però també de miracles, succeïdes durant aquest conegut naufragi de la història contemporània.

La propera activitat organitzada per l’Associació serà el proper dissabte 19 de maig, dia internacional dels museus, amb el concurs de pintura ràpida al matí i al vespre, tastets de cuina monacal i música en viu a l’Hort del Rector. Per més informació: 972821575 / amicsmuseu@gmail.com

– La Junta –

El més llegit

I després