L’Espai Carmen Thyssen aborda la seva segona temporada acollint Sisley-Kandinsky-Hopper.
Col • lecció Carmen Thyssen. L’exposició serà oberta des del 14 de juliol fins al 13 d’octubre de 2013. La mostra consta de mig centenar de quadres procedents del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i del Museu Carmen Thyssen de Màlaga. L’obra d’Alfred Sisley, Paul Gauguin, Edward Hopper o Wassily Kandinsky, entre d’altres, es relaciona amb mestres de la pintura catalana com Eliseu Meifrèn, Modest Urgell o Josep Amat.
La qualitat sensible de la pintura és l’eix vertebrador del discurs d’aquesta exposició que, cronològicament, ens ocupa un període des de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX. Aquest ampli escenari permet mostrar els canvis en la percepció i plasmació de l’entorn, de les voluntats expressades mitjançant el llenguatge de la pintura i l’evolució de les intencions de l’art. El recorregut de l’exposició convida a gaudir de mirades banyades de romanticisme, altres de realisme i de com aquestes ens han transmès la seva visió del paisatge; mirades analítiques de la pròpia pintura i mirades que han volgut anar enllà de la representació figurativa per a fer sentir la música implícita en l’harmonia del món.Sisley-Kandinsky-Hopper. Col • lecció Carmen Thyssen busca el diàleg entre els artistes nacionals i internacionals, subratllant el discurs dels moviments artístics catalans en un context europeu i americà.
Des del naturalisme fins al cubisme colorista de l’orfisme, en totes les sales s’ha procurat mostrar obra realitzada contemporàniament a Europa, a Nord-amèrica i a Catalunya. D’aquesta manera s’aconsegueix establir un paral • lelisme entre el que està passant a l’entorn mediterrani i el que succeeix al món, ja que un dels principals objectius d’aquesta mostra és posar en relleu la internacionalitat dels codis del llenguatge artístic a Occident en el període escollit. Inquietuds i resolucions coetànies que coincideixen en els dos continents: Europa i Amèrica.

thyssen face