El Síndic de Greuges de Sant Feliu de Guíxols, Josep Rius, s’ha adherit a un escrit de la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà i Planas, per la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L’escrit explica que “els drets efectius de les dones dignifiquen la humanitat. En aquest segle és absolutament necessari superar la xacra del domini de la meitat de la població sobre l’altra meitat. No és sostenible que les dones segueixin estant supeditades als homes”.

La nota també comenta que “l’harmonia i la cura de la natura, el mitjà on ens criem i desenvolupem, és vital perquè la solidaritat, la col·laboració i l’estima fomenti les millors creativitats humanes. A la ciutat volem els Drets Humans i avui és un bon moment per precisar que els drets en general han d’incloure la visió de gènere per ser reals i concretament efectius”.

Vilà també destaca que “comparteixo quan es diu que el 8 de març hauria de ser cada dia. El moviment que genera i es concentra en el Dia Internacional de les Dones ens permet mostrar el nostre desig, la voluntat col·lectiva, fins i tot la nostra força, per empènyer totes juntes el gran canvi a un món on la convivència sigui completament diferent de les extremes desigualtats existents”.

Teniu accés a l’escrit complet si cliqueu aquí.