Tal i com ja va anunciar en el seu dia el SI (Solidaritat Catalana per la Independència) de Sant Feliu i segons destaquen, de cara a una millor imatge de la ciutat, han enviat als mitjans deu suggeriments que reproduïm textualment:.

31) Comencem dient que tenim una ciutat plena de pals a la calçada. Als diferents carrers de Sant Feliu és molt fàcil trobar-hi pals dissuassius de l’aparcament, molts d’ells de dubtosa utilitat. Estaria bé estudiar-ne la situació i conveniència, i sobretot, unificar-los en un sol model més alt que els que hi ha en l’actualitat, que no es poden veure pel retrovisor del cotxe, només es noten quan ja els has tocat. Això sí que són “pals a les rodes”.

32) A l’encreuament del carrer Sant Domènec amb Santa Llúcia, fa mesos que hi tenim localitzada una manca de senyalització que no es corregeix ni per instància.  Manca un mirall que permeti veure l’arribada de vehicles que baixen per Sant Domènec, i un senyal de direcció obligatòria cap a la dreta.

33) Cal un control de funcionament dels brolladors de la Plaça Miquel Murlà. No és normal que estiguin tantes hores al dia a ple funcionament, amb el conseqüent malbaratament d’energia.

34) Un altre control que cal és el dels horaris de l’empresa concessionària de la recollida selectiva.  Sovint hi ha un apilonament de deixalles al voltant dels contenidors que ens fa sospitar que l’empresa no passa quan toca a recollir-les.

35) Les plaques de prohibició que hi ha a l’entrada del Camp d’Esports de Vilartagues estan íntegrament escrites en llengua castellana. Creiem haurien d’estar en català.

36) La màquina de tren fa uns mesos que va ser traslladada al Tinglado del Port, però la base es va quedar als Jardins Juli Garreta i el visitant deu pensar que ens l’han robada.

37) A la carretera de Girona hi hauria d’haver una senyalització de prohibició d’entrada de mercaderies perilloses i vehicles de gran tonatge com la que hi ha a la Carretera de Palamós.

38) A la carretera de la Vall d’Aro, notem que sortim de Sant Feliu quan comença a haver-hi il·luminació. Al tram que pertany al nostre terme municipal, els fanals no tenen lluminària i el cablejat ha desaparegut.  És a dir, que tenim “poca llum”.

39) I seguim amb l’enllumenat. Hi ha nombrosos fanals en mal estat amb perill per les persones a diversos llocs de Sant Feliu. Molts tenen la porteta del cablejat oberta i s’hi poden posar les mans. Alguns són al carrer Port Salvi a tocar de la porta de l’IES Sant Elm, al Parc de les Eres i al carrer Rufo.

40) El sector de l’ermita de Sant Elm i voltants no està ben conservat i presenta un estat de semi-abandonament. Creiem que és un dels punts bàsics de promoció de la ciutat i s’ha de cuidar especialment.

Ja en tenim quaranta, però encara hi ha molta feina per fer. Cal estar ben alerta per solucionar petits i grans problemes que deriven de la imatge de Sant Feliu de Guíxols. No costa gaire prendre’n nota i ajudar el consistori, encara que sigui amb un punt d’ironia en els escrits.