I després

El SÍ de Sant Feliu publica el tercer capítol d’actuacions pendents al Govern

Compartiu aquesta història

Solidaritat Catalana per la Independència (SÍ) fa el tercer lliurament de 10 punts dels cent que s’ha proposat publicar com a resposta a les cent accions que el Govern de la Ciutat va difondre en els primers cent dies de legislatura. La nota de premsa diu el següent:

Com anem fent darrerament, prosseguim amb la sèrie de 100 suggeriments sobre accions a fer per millorar la imatge de la ciutat, que segueix estant força malmesa i abandonada. Tot i que sembla que últimament hi ha més moviment i es desencallen alguns temes de cares a atraure visitants, hi ha mancances pel que fa als temes de manteniment, igual d’importants per fer que el visitant torni o que es vulgui quedar més dies a la nostra ciutat, i que els qui hi vivim ens hi puguem sentir més a gust. Les accions que cal fer són:

21) Als carrers Rufo/Av. Canàries, Cúbies/Santa Teresa i a la Carretera de Palamós/Ronda Joan Casas hi ha uns tòtems publicitaris municipals en desús. Si no hi ha les lones amb la publicitat, només serveixen per contribuir a l’estat de deixadesa de la ciutat.

22) Seguim parlant mobiliari urbà i publicitat. Cal fer un manteniment general de les marquesines de les parades de bus municipal i del mobiliari urbà publicitari. És una vergonya veure sempre els vidres plens de cartells. Potser caldria fer alguna cosa per tal que no s’embruti (més) la ciutat. Ja compleix l’empresa concessionària amb el manteniment?

23) Ull també amb el sobreeixidor de la Placeta Sant Joan, que és un altre element urbà que només malmet la imatge en un lloc cèntric. Creiem que s’ha d’actuar abans de la futura reordenació de la Placeta, sinó aquesta imatge perdurarà encara per molt de temps.

24) El mateix passa amb la caseta d’entrada al pàrquing de la Plaça del Mercat, que s’ha convertit en el lloc preferit per enganxar-hi cartelleria de tots tipus. En un lloc per on hi passa diàriament tanta gent s’ha de cuidar l’entorn visual. L’Equip de Govern, quan va a treballar, hi passa per davant, però deuen estar pensant en apujar les taxes municipals i no ho veuen. Enlloc de canviar les Ordenances Fiscals potser caldria canviar les de manteniment de la ciutat.

25) Per cert, que el semàfor d’entrada a aquest pàrquing del Mercat ha deixat d’existir.

26) És una veritable llàstima que els expositors de vidre que permeten veure els antics jaciments i l’antiga muralla de Sant Feliu, al carrer Especiers amb Hospital i al carrer de les Voltes, estiguin plens d’herbes per la part de dins i no ho permetin veure. Els visitants no podran saber que la nostra ciutat té una història!

27) Quants anys fa que està tancat l’Hotel Panorama i que els diferents governs ens venen motos sobre el seu futur ús un cop es resolgui l’herència Anlló? Ho diem perquè al Passeig, al costat de la barana de mar i –altre cop- molt a prop de l’Ajuntament hi ha un indicador d’aquest suposat establiment hoteler. Com que, segons el que ens han venut en campanya electoral, el Panorama mai més tindrà un ús hoteler, creiem que no cal confondre ningú i per tant, s’ha de retirar aquest indicador.

28) El carril bici és un altre tema que dóna molt de joc, sobretot per les sorpreses que un s’hi pot trobar, com ara panots aixecats, sauló en mal estat, sense manteniment general des de fa anys. Estem parlant del tram del carrer Heriz, davent el CEIP L’Estació.

29) Salta a la vista el tros de pas de vianants que ha desaparegut al carrer Gravina cantonada amb Cervantes en pintar el flamant nou tram de carril bici de la via verda.

30) I la darrera atracció viària de la ciutat: no es perdin el tram de carril bici del carrer d’Àlvarez, amb diferents pals per esquivar enmig del carril, solidari amb les voreres en què vianants troben obstacles a d’altres carrers de Sant Feliu,com ja havíem informat a les accions 12 i 13 de fa dues setmanes.

Sembla difícil de trobar tantes errades, però, si hom s’hi fixa, no ho és tant. Fer veure que tot va bé i estar per sobre del bé i del mal és molt fàcil, però la realitat de la ciutat n’és una altra i necessita ser canviada. Ànims, que només falten setanta accions!

El més llegit

I després