I després

El servei de Bus Escolar de SFG es mantindrà durant el mes de setembre per comprovar si es reactiva

Compartiu aquesta història

L’actual Equip de Govern ha decidit repensar-se la retirada del Bus Escolar a l’espera que els pares dels alumnes s’impliquin a reactivar-lo amb l’ús dels estudiants que, en dies com el passat dimecres, segons va declarar a RSF, no n’hi va pujar ni un. El propi alcalde, Carles Motas, es va encarregar de comprovar-ho fent-hi dos viatges i revisant el recorregut.

Es va fer un intent per tal que el servei regular de bus de la Montdela substituís el transport específic per tal de no suprimir el servei però en les negociacions amb la concessionària, Sarfa, no es va arribar a un acord que anés més enllà de fer la parada a l’encreuament del Passeig del Mar i el Passeig del President Irla, a l’alçada del restaurant Amura, pels qui estudien a l’IES Sant Elm.

En el curs escolar anterior, com a molt, era utilitzat per cinc usuaris, la qual cosa no respon a les expectatives de la seva posada en funcionament que, en la discussió del darrer Ple Municipal, tot i haver-hi un cruament de retrets entre membres de l’anterior equip de govern i de l’actual, sí que varen coincidir que la implicació dels pares dels alumnes era fonamental per garantir la supervivència d’un servei que té un cost excessivament elevat i una, gairebé, nul·la acollida.

El cost per cada curs escolar supera els 54.000 euros i el govern considera que donades les condicions econòmiques actuals no es poden permetre pagar serveis que no s’utilitzen i que, en el cas que funcionés, tant de bo que s’hagués de posar un altre bus de reforç. Per la seva banda, l’oposició considera que la supressió forma part d’un bloc de mesures que mostrarien un desinterès del govern per l’educació i es formava un pack on es vinculava amb la supressió de les mainaderes, la de l’Oficina de Català i fins i tot la marxa de la Universitat de Turisme sota el mandat convergent.

En el Ple, mentre l’oposició protestava per la supressió l’alcalde instava als grups opositors a entrar una proposta al Consell Comarcal (on governen) per tal que donés suport econòmic al servei, iniciativa que, ell, des de l’oposició en aquesta institució, hi votaria a favor.

En el decurs d’aquest mes, asseguren que exprimiran totes les possibilitats per buscar una sortida lògica que justifiqués la seva continuïtat i que, a més, evitaria els embussos de trànsit que es produeixen a la zona en les entrades i sortides del centre.

Es va parlar personalment amb el director del centre per tal que anessin a totes les aules per promoure’n l’ús entre els alumnes..

En cas que no hi hagi una resposta contundent a favor del servei, s’executarà l’acord de Ple que contempla la seva supressió.

El més llegit

I després