Aquesta setmana ha començat la festivitat del Ramadà, que, enguany, es veu afectada per l’alerta sanitària provocada per la Covid-19. Aquest més és considerat com un període sagrat pels musulmans, on realitzen un dejuni d’aliments i líquids, no fumen ni mantenen relacions íntimes durant el dia.

La regidora d’Acció Social de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Laura Serrano, explica que és un període “per estar en família i en comunitat, tot i que aquest any se’ls complica la celebració ja que les mesquites, que és on normalment els fidels van a pregar, estaran tancades”.

La regidora explica que és habitual entre els musulmans, durant el Ramadà, realitzar una contribució solidària als més vulnerables, i que durant aquest dies, “de manera ordenada facilitaran aliments a les famílies més afectades de la seva comunitat”.

Laura Serrano també ha volgut recordar “la solidaritat de la comunitat musulmana”, que ja ha realitzat donatius que han destinat al CAP de Sant Feliu i també a l’Hospital de Palamós.
També ha volgut desitjar “una molt bona festa del Ramadà a totes i a tots els musulmans de Sant Feliu de Guíxols”.