I després

EL PORTER JOAN BAYONA PENJA ELS GUANTS

Compartiu aquesta història

El ganxó Joan Bayona, porter i capità del Palamós Club de Futbol, diu adéu aquest cap de setmana a la seva carrera com a jugador en actiu després de 19 temporades d’entrega, passió i disciplina.
Ens acollim a la crònica que Ramon Ribas ha publicat al Diari de Girona i que diu textualment: “Temps afegit del partit Palamós-Manlleu (2-0), el públic de l’estadi Palamós-Costa Brava es posa dempeus per ovacionar i donar l’últim adéu al porter i capità del degà, Joan Bayona. En el darrer partit a casa, el porter havia anunciat el seu adéu, però, la derrota davant l’Europa (2-3) ho va deslluir tot perquè aquella ensopegada complicava l’existència del seu equip a la categoria, en canvi, el passat diumenge tot va sortir rodó.

El comiat del ganxó va ser el somiat per Bayona. Victòria vital per l’equip, zero gols a la seva porteria, samarreta signada i copa cap a casa, el III Memorial Guillem Cantorné entregat per Ràdio Palamós. Tot plegat, amanit amb felicitacions i abraçades per reconèixer una trajectòria de 19 temporades com a porter, en total 469 partits, d’aquests, 359 defensant l’escut del degà de Catalunya. La sensació que va sentir Bayona mentre trepitjava per última vegada la gespa de l’estadi palamosí va ser indescriptible -«no puc descriure amb paraules el que he sentit, estic molt content i orgullós d’haver estat aquí tant de temps»-, això sí, Bayona també mostrava la seva la seva satisfacció pel premi del col·lectiu, «estic content d’haver sumat tres punts molt importants».

L’últim partit a casa del Palamós i de Bayona davant la seva gent va sortir a la perfecció perquè es van sumar tres punts d’allò més transcendents, el capità del degà, reconeix que «si l’equip no hagués guanyat, l’entrega dels trofeus i samarretes no tindria gaire sentit, el més important eren els tres punts i també ho és guanyar a Rubí, després ja farem festes», admet el porter de Sant Feliu de Guíxols.

En l’última jornada, els palamosins depenen d’ells mateixos per eludir els descensos compensats, el fet de jugar davant un rival ja descendit per Bayona no és sinònim de facilitats, «si contra el Manlleu era una semifinal, la final la tenim a Rubí, caldrà competir al màxim perquè tot i que han baixat no serà facil»”.

El més llegit

I després