I després

EL PORTA FERRADA TANCA AMB 32.000 ESPECTADORS

Compartiu aquesta història

La festa de cloenda “Electronic Sunset” acomiada el festival de Sant Feliu de Guíxols fins a l’any que ve amb un total de 32.000 espectadors segons The Project i l’Ajuntament, una edició en la qual no s’ha hagut de suspendre cap espectacle.

Aquest és el balanç final d’ocupació del 55 Festival de la Porta Ferrada. Una edició a la qual s’han pogut programar espectacles a tots els espais habilitats a Sant Feliu de Guíxols: des del versàtil Espai Port, epicentre i autèntic camaleó, fins al nou espai Guíxols Arena, Teatre-auditori municipal Narcís Masferrer, església del Monestir, incorporant també els Jardins del Monestir per acollir el vessant gratuït del programa clàssic, el cicle Música de Cambra.

Fins a 9 espectacles han penjat el cartell de “sold-out”: Toquinho & Maria Creuza, Jamie Cullum, Jarabe de Palo + Quercus, Dàmaris Gelabert, Fangoria + La Unión, Antonio Orozco, Andreu Buenafuente, Rosario i Sarah Chang, mentre la resta de la programació ha mantingut un percentatge d’ocupació superior al 80%. Cal destacar també la consolidació del Village com a espai de trobada el qual ha afegit programació exclusiva, amb propostes del nivell de Miqui Puig, Mag Nuel, Ferran Piqué i Luis González Trio, entre d’altres.

Un altre aspecte remarcable, com manifesta el director del festival Iñaki Martí, és “l’ADN de Porta Ferrada, que el fa diferent de qualsevol festival d’estiu”. Martí apunta: “l’eclecticisme i la diversitat són les nostres bases, respectant allò que significa el festival per aquesta ciutat i la Costa Brava, intentant millorar any rere any. El públic respon amb entusiasme i això ens estimula a seguir en aquesta línia”.

El regidor del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, es mostra molt satisfet del resultat de l’edició 2017. “És una edició memorable, amb espectacles que han posat dia sí dia també el nom de Sant Feliu de Guíxols a la majoria dels mitjans de comunicació i xarxes socials en positiu. Seguim sent el Festival de preus assequibles i proper a tothom. A més, la nostra marca turística, a través d’aquest Festival, guanya públic i assoleix un alt nivell de qualitat, un turisme interessat per les manifestacions culturals, que troba a Sant Feliu un lloc únic a l’estiu”. El regidor ha agraït la tasca de tothom, des de l’organització, voluntariat, artistes i públic per haver aconseguit un any “memorable”.

El director artístic, Albert Mallol, destaca que “el públic s’ha deixat seduir per una programació on conviuen amb èxit propostes de caràcter popular amb altres per un públic més especialitzat, des d’un Jamie Cullum a un Lindsay Kemp”.

Acomiadem la 55 edició d’un festival que encara té moltes planes per escriure, amb l’esperança que fets tan exacrables com els que van passar aquests darrers dies a Barcelona i Cambrils no tornin a succeir. La direcció del Festival s´ha sumat al condol guardant un minut de silenci en els darrers 4 espectacles i llegint un manifest d’adhesió i alhora repulsa.

 

 

El més llegit

I després