I després

El Ple aprova la proposta de Guíxols des del Carrer per millorar els rètols informatius de les platges

Compartiu aquesta història

En el Ple Municipal celebrat ahir es va aprovar una proposta presentada per Guíxols des del CarrerEn Comú Podem per millorar la retolació informativa que hi ha a les platges, a més d’incrementar els espais sense fum.

Segons expliquen, el punt principal de la proposta se centra en la zona de la platja portuària, en l’espai que es troba entre l’escola de vela i l’espigó de pedra de l’àncora. Segons destaquen “es demanarà a Ports de la Generalitat que modifiqui els actuals rètols de ‘prohibit banyar’ per uns altres de ‘es recomana no banyar’, atès que tothom sap que fa molts anys que en aquell lloc s’hi banya la gent sense respectar cap rètol” i que les autoritats tampoc han pres cap acció al respecte.

La formació destaca que es precisament en aquella zona de platja on sovint hi ha la confusió al voltant de l’accessibilitat permesa als gossos, en no haver-hi cap rètol de ‘prohibit gossos’, un fet que afirmen “fa que sovint, sobretot a primera hora del matí, hi hagi persones amb les seves mascotes que, com ha passat en més d’una ocasió, acabin generant conflicte i discutint amb d’altres que han anat a banyar-se”. Així valora la situació el regidor de la formació, Jordi Lloveras.

Segons la proposta aprovada, també s’afegirà als cartells de ‘prohibit gossos’ una placa informativa amb del calendari vigent amb les dates en què no es poden portar aquestes mascotes a la platja. D’altra banda, els agents cívics disposaran de tota la informació al respecte.

Els Comuns també destaquen que “aquest estiu els espais de platja sense fum seran més grans que en relació a l’estiu passat, amb la voluntat que de manera progressiva ho acabin sent totes les zones de platja”.

Pel que fa al debat sobre la conveniència de treure les dutxes i els rentapeus de les platges “tenint clar que, com l’any passat, aquest estiu tampoc funcionaran i l’escenari actual de canvi climàtic convida a retirar-les d’una manera definitiva”,  ha quedat pel proper mes de juny.

El més llegit

I després