I després

El pla de preemergència per sequera redueix el consum d’aigua per persona i dia als 210 litres

Les mesures com ara la prohibició de regar la gespa o netejar carrers, façanes o clavegueram amb aigua potable, segueixen vigents

Compartiu aquesta història

Amb l’activació del pla de preemergència per sequera, el consum d’aigua per persona i dia passa dels 230 als 210 litres, segons informa la Generalitat de Catalunya. Aquesta reducció afectarà tant el consum d’aigua domèstic com d’activitats econòmiques i comercials. La nova mesura compren els municipis de la província de Girona, Barcelona i els de la seva àrea metropolitana.

Des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es demana a la ciutadania que miri d’estalviar el màxim d’aigua “per evitar entrar en la fase d’emergència, la qual implicaria restriccions ja més intenses que afectarien, molt més, al consum a les llars”.

Cal recordar les mesures que ja existeixen per estalviar aigua, com ara la prohibició de regar la gespa, omplir piscines privades, la neteja de carrers, façanes i clavegueram amb aigua potable, segueixen vigents.

Pel que fa als vehicles, només es poden rentar en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua, tret dels casos de necessitat per mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals.

El que sí que es permet, per exemple, és el reg de supervivència per a l’arbrat amb la mínima quantitat d’aigua indispensable, des de les 8 del vespre a les 8 del matí, i només mitjançant reg gota a gota o amb regadora.

Finalment, queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús d’aigua imprescindible pel seu manteniment.

El més llegit

I després