I després

El Peix Blau Ganxó, de l’11 de maig al 17 de juny

Compartiu aquesta història

Els restaurants i bars adherits a la Campanya ofereixen als seus clients menús, plats,
montaditos i un còctel, des de l’11 de maig fins al 17 de juny.

Sant Feliu de Guíxols ha estat i és un poble de pescadors i en la seva gastronomia hi queda el reflex de la unió entre la Ciutat i el mar, de la feina dels professionals de la pesca, de les antigues cases de menjar i dels actuals restauradors. Tots plegats, amb el suport de l’Ajuntament. poden engegar iniciatives com aquestes, amb una marca sòlida capaç de contribuir a divulgar una imatge a l’exterior i de dinamitzar, al mateix temps, el sector pesquer i gastronòmic.

Tot plegat, permet al comensal assaborir les diferents espècies de peix blau condimentat de mil maneres diferents; l’anxova, la sardina, verat, biso, surell, bonítol, tonyina, peix espasa, etc., tots ells capturats per una flota de nou embarcacions dedicades a la pesca de la llum o de l’encerclament i palangre que dóna feina a uns noranta pescadors.

És el temps de degustar aquest producte de gran qualitat i valor nutritiu, una experiència pels sentits que es pot tastar a qualsevol dels establiments participants a la campanya:

Restaurants que ofereixen menú:

BARCAROLA
C/ de Pau Picasso, 1-19 – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 69 32
www.barcarola.com
APERITIU: Torradetes amb anxoves
PRIMER PLAT: Amanida de peix blau o Fritura de sonsos
SEGON PLAT: Arròs a la cassola amb sardines o Filet de verat amb salsa romesco
POSTRES: Crema catalana
Preu per persona: 25 € (IVA inclòs)
Aigua, vi D.O. Marquès de Monistrol i cafès inclosos.

 

CAN NADEU
C/ Sant Domènec, 5 – Tel. 972 32 27 33
www.cannadeu.com
ENTRANT: Coca de Ca La Nati amb pebrot escalivat i anxoves de Sant Feliu
Sardines en escabetx
PRIMER PLAT: Sonsos ganxons o Suquet de boquerons o Canelons de tonyina
SEGON PLAT: Tataki de bonítol del Mediterrani O Suprema de salmó a la papillota amb verdures de la Vall d’Aro 0 Mandonguilles de verat
Postres de la casa
Preu per persona: 19,50 € (IVA inclòs)
Pa, aigua i refrescos inclosos.

 

CAN SALVI
Passeig del Mar, 23 – Tel. 972 32 10 13
www.restaurantcansalvi.com
MENÚ DEGUSTACIÓ: Aperitiu amb cava: Daus de bonítol marinat, torradetes d’olives negres Amb anxoves i mantega
Tàrtar de peix blau, Anxoves farcides d’escalivada amb jaç de tomata, Arròs caldós amb sardines, carxofes i sípia.
Xarrup de sorbet de llimona amb oruxo d’herbes
Mousse de xocolata
Vins recomanats: La Terra (jove fresc i afruitat) … 7€.
Vinya Verdera (suau i tranquil al paladar) …9€.
Luis caribe (gallec tèrbol) … 7€
Preu per persona: 25€ (IVA no inclòs)

 

CAU DEL PESCADOR
C/ Sant Domènec, 11 – Tel 972 32 40 52
www.caudelpescador.com
PICA-PICA
Anxoves de Sant Feliu amb coca torrada
Enfilall de verat en escabetx
Anxoves arrebossades
Sonsets fregits
SEGON PLAT
Llom de tonyina a la planxa amb tomata natural al vi blanc o Arròs de sardines amb verdures de Mascanada (mínim 2 persones) o Suquet d’anxoves de Sant Feliu a la manera dels pescadors ganxons
Postres a escollir
Preu per persona: 32 € (IVA inclòs)
Pa, vi i postres inclosos.
Menú mínim 2 persones.

 

• EL GALLO
C/Especiers, 13-15 – Tel. 972 82 23 44
PRIMER PLAT: Carpaccio de salmó marinat amb oli d’anet o Torrades amb anxoves i pebrots vermells
SEGON PLAT: Tajine de sardines o Salmó al cava
POSTRES: Bescuit gelat amb prunes o Crêpe de melmelada
Vins blancs secs recomanats:
Muscadet o Gros Plan….9€
Preu per persona: 18 € (IVA inclòs)

 

• LA TAVERNA DEL MAR
Av. de s’Agaró, s/n – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 38 00 www.latavernadelmar.com
ENTRANT: Degustació de tapes variades inspirades en el Peix Blau
PRIMER PLAT: Milfulles de sardines marinades sobre ceba caramel•itzada, acompanyat d’amanida de ruca amb parmesà
SEGON PLAT: Lloms de rogers a les ametlles torrades i perfum d’orenga.
POSTRES: Semifred de crema catalana amb salsa de cítrics.
Beguda i cafè no inclosos
Preu per persona: 39,50€ (IVA no inclòs)

 

• MARABÚ
Passeig del Mar, 35 – Tel. 972 32 10 23
www.restaurantmarabu.es.tl
PER PICAR: Anxoves salades de la casa, Verat en escabetx, Sardines en vinagre, Tomata, ventresca i ceba de Figueres, Croquetes de Peix Blau i Anxoves arrebossades.
SEGON PLAT: Cassola d’arròs amb verdures de temporada i sardines de Sant Feliu (mínim 2 persones) o Filet de tonyina brasejat.
Pastisseria casolana: borratxo o San Marc de nata i trufa Pastís Sacher
Aigües, vi D.O. Empordà bodegues Trobat, Amat o Cava Gran Amat brut nature inclosos.
Preu per persona: 28 € (IVA inclòs)

 

• SANT POL
Passeig de Sant Pol, s/n – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 10 70
www.hotelsantpol.com
PRIMER PLAT: Pebrots del piquillo farcits de peix blau o Amanida Costa Brava amb salmó i anxoves.
SEGON PLAT: Arròs amb carxofes i sardines o Verat a la Planxa amb all i julivert. POSTRES: Pastisseria de la casa
Vins, aigües minerals i cafès inclosos.
Preu per persona: 25 € (IVA inclòs)

 

• BAHÍA
Passeig del Mar, 17 –Tel. 972 32 02 19
www.bahia.cat
PRIMER PLAT: Sardines a la graella amb salsa d’anxoves o Amanida arrissada amb verat escabetxat o Carpaccio de tonyina amb crema d’anxoves.
SEGON PLAT: Salmó a la graella amb escalivada o Verat a la sal amb vinagreta de mostassa o Paella de verdures amb sardines (mínim 2 persones).
POSTRES: Sorbet artesà de mandarina.
Preu per persona: 28 € (IVA inclòs).

 

• LA GAVIOTA
Rambla A. Vidal, 40 – Tel. 972 32 46 14
www.barlagaviota.com
MENÚ DEGUSTACIÓ: Capritxos de ventresca, anxoves i sardinetes a l’oli d’oliva,
Boquerons fregits de l’àvia Juana. Sardines en escabetx, Tonyina a la cervesa Inèdit. Sorbet de Limoncello.
POSTRES: Pannacotta Can Bonet. Vi blanc Viña Sol (D.O. Penedés-Torres), aigüa mineral de Veri i cafè Essentio de Bonka inclosos.
Preu 2 persones: 38€ (IVA inclòs)

Tots els restaurants anteriorment esmentats també ofereixen plats de peix blau a més del meú i, també ofereixen plats els següeents establiments:

 

La Carbonera
C/ Joan Maragall, 75
Tel. 972 32 05 23
www.lacarbonera.cat

 

La Marquesina
C/ Major, 37
Tel. 972 32 05 87
www.lamarquesina.net

 

Restaurant Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols
Zona esportiva del port, s/n
Tel. 972 32 13 36
www.portguixols.cat

 

Bar que ofereix el còctel “GIMLET BLAU”

Bar la Goleta
Galeries del Mar, local 17
www.barlagoleta.km6.net

 

El més llegit

I després