El Peix Blau Ganxó, de l’11 de maig al 17 de juny

Els restaurants i bars adherits a la Campanya ofereixen als seus clients menús, plats,
montaditos i un còctel, des de l’11 de maig fins al 17 de juny.

Sant Feliu de Guíxols ha estat i és un poble de pescadors i en la seva gastronomia hi queda el reflex de la unió entre la Ciutat i el mar, de la feina dels professionals de la pesca, de les antigues cases de menjar i dels actuals restauradors. Tots plegats,  amb el suport de l’Ajuntament. poden engegar iniciatives com aquestes, amb una marca sòlida capaç de contribuir a divulgar una imatge a l’exterior i de dinamitzar, al mateix temps, el sector pesquer i gastronòmic.

Tot plegat, permet al comensal  assaborir les diferents espècies de peix blau condimentat de  mil maneres diferents; l’anxova, la sardina, verat, biso, surell, bonítol, tonyina, peix espasa, etc., tots ells capturats per una flota de nou embarcacions dedicades a la pesca de la llum o de l’encerclament i palangre que dóna feina a uns noranta pescadors.

És el temps de degustar aquest producte de gran qualitat i valor nutritiu, una experiència pels sentits que es pot tastar a qualsevol dels establiments participants a la campanya:

Restaurants que ofereixen menú:

BARCAROLA
C/ de Pau Picasso, 1-19 – Platja de Sant Pol –  Tel. 972 32 69 32
www.barcarola.com
APERITIU:  Torradetes amb anxoves
PRIMER PLAT:  Amanida de peix blau o Fritura de sonsos
SEGON PLAT:  Arròs a la cassola amb sardines o Filet de verat amb salsa romesco
POSTRES: Crema catalana
Preu per persona: 25 € (IVA inclòs)
Aigua, vi D.O. Marquès de Monistrol i cafès inclosos.

 

CAN NADEU
C/ Sant Domènec, 5 – Tel. 972 32 27 33
www.cannadeu.com
ENTRANT: Coca de Ca La Nati amb pebrot escalivat i anxoves de Sant Feliu
Sardines en escabetx
PRIMER PLAT: Sonsos ganxons o Suquet de boquerons  o Canelons de tonyina
SEGON PLAT: Tataki de bonítol del Mediterrani O Suprema de salmó a la papillota amb verdures de la Vall d’Aro 0 Mandonguilles de verat
Postres de la casa
Preu per persona: 19,50 € (IVA inclòs)
Pa, aigua i refrescos inclosos.

 

CAN SALVI
Passeig del Mar, 23 – Tel. 972 32 10 13
www.restaurantcansalvi.com
MENÚ DEGUSTACIÓ: Aperitiu amb cava: Daus de bonítol marinat, torradetes d’olives negres Amb anxoves i mantega
Tàrtar de peix blau, Anxoves farcides d’escalivada amb jaç de tomata, Arròs caldós amb sardines, carxofes i sípia.
Xarrup de sorbet de llimona amb oruxo d’herbes
Mousse de xocolata
Vins recomanats: La Terra (jove fresc i afruitat) … 7€.
Vinya Verdera (suau i tranquil al paladar) …9€.
Luis caribe (gallec tèrbol) … 7€
Preu per persona: 25€ (IVA no inclòs)

 

CAU DEL PESCADOR
C/ Sant Domènec, 11 – Tel 972 32 40 52
www.caudelpescador.com
PICA-PICA
Anxoves de Sant Feliu amb coca torrada
Enfilall de verat en escabetx
Anxoves arrebossades
Sonsets fregits
SEGON PLAT
Llom de tonyina a la planxa amb tomata natural al vi blanc o Arròs de sardines amb verdures de Mascanada (mínim 2 persones) o Suquet d’anxoves de Sant Feliu a la manera dels pescadors ganxons
Postres a escollir
Preu per persona: 32 € (IVA inclòs)
Pa, vi i postres inclosos.
Menú mínim 2 persones.

 

• EL GALLO
C/Especiers, 13-15 – Tel. 972 82 23 44
PRIMER PLAT: Carpaccio de salmó marinat amb oli d’anet o Torrades amb anxoves i pebrots vermells
SEGON PLAT: Tajine de sardines o Salmó al cava
POSTRES: Bescuit gelat amb prunes o Crêpe de melmelada
Vins blancs secs recomanats:
Muscadet o Gros Plan….9€
Preu per persona: 18 € (IVA inclòs)

 

• LA TAVERNA DEL MAR
Av. de s’Agaró, s/n –  Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 38 00 www.latavernadelmar.com
ENTRANT:  Degustació de tapes variades inspirades en el Peix Blau
PRIMER PLAT:  Milfulles de sardines marinades sobre ceba caramel•itzada, acompanyat d’amanida de ruca amb parmesà
SEGON PLAT: Lloms de rogers a les ametlles torrades i perfum d’orenga.
POSTRES:  Semifred de crema catalana amb salsa de cítrics.
Beguda i cafè no inclosos
Preu per persona: 39,50€ (IVA no inclòs)

 

• MARABÚ
Passeig del Mar, 35 – Tel. 972 32 10 23
www.restaurantmarabu.es.tl
PER PICAR: Anxoves salades de la casa, Verat en escabetx,  Sardines en vinagre, Tomata, ventresca i ceba de Figueres,  Croquetes de Peix Blau i Anxoves arrebossades.
SEGON PLAT:  Cassola d’arròs amb verdures de temporada i sardines de Sant Feliu (mínim 2 persones) o Filet de tonyina brasejat.
Pastisseria casolana: borratxo o San Marc de nata i trufa Pastís Sacher
Aigües, vi D.O. Empordà bodegues Trobat, Amat o Cava Gran Amat brut nature inclosos.
Preu per persona: 28 € (IVA inclòs)

 

• SANT POL
Passeig de Sant Pol, s/n – Platja de Sant Pol – Tel. 972 32 10 70
www.hotelsantpol.com
PRIMER PLAT: Pebrots del piquillo farcits de peix blau o Amanida Costa Brava amb salmó i anxoves.
SEGON PLAT: Arròs amb carxofes i sardines o Verat a la Planxa amb all i julivert.  POSTRES: Pastisseria de la casa
Vins, aigües minerals  i cafès inclosos.
Preu per persona: 25 € (IVA inclòs)

 

• BAHÍA
Passeig del Mar, 17 –Tel. 972 32 02 19
www.bahia.cat
PRIMER PLAT:  Sardines a la graella amb salsa d’anxoves o Amanida arrissada amb verat escabetxat o Carpaccio de tonyina amb crema d’anxoves.
SEGON PLAT: Salmó a la graella amb escalivada o Verat a la sal amb vinagreta de mostassa o Paella de verdures amb sardines (mínim 2 persones).
POSTRES:  Sorbet artesà de mandarina.
Preu per persona: 28 € (IVA inclòs).

 

• LA GAVIOTA
Rambla A. Vidal, 40 – Tel. 972 32 46 14
www.barlagaviota.com
MENÚ DEGUSTACIÓ:  Capritxos de ventresca, anxoves i sardinetes a l’oli d’oliva,
Boquerons fregits de l’àvia Juana. Sardines en escabetx,  Tonyina a la cervesa Inèdit. Sorbet de Limoncello.
POSTRES:  Pannacotta Can Bonet. Vi blanc Viña Sol (D.O. Penedés-Torres), aigüa mineral de Veri  i cafè Essentio de Bonka inclosos.
Preu 2 persones: 38€ (IVA inclòs)

Tots els restaurants anteriorment esmentats també ofereixen plats de peix blau a més del meú i, també ofereixen plats els següeents establiments: 

 

La Carbonera
C/ Joan Maragall, 75
Tel. 972 32 05 23
www.lacarbonera.cat

 

La Marquesina
C/ Major, 37
Tel. 972 32 05 87
www.lamarquesina.net

 

Restaurant Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols
Zona esportiva del port, s/n
Tel. 972 32 13 36
www.portguixols.cat

 

Bar que ofereix el còctel “GIMLET BLAU”

Bar la Goleta
Galeries del Mar, local 17
www.barlagoleta.km6.net

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació