Manuel Muñoz Fúnez, el pare condemnat a 13 anys i mig de presó per violar repetidament la seva filla durant setze anys i haver-la deixat embarassada quatre cops està fugit de la justícia. Arran de les agressions sexuals continuades, la víctima va tenir una filla del seu propi pare. La petita va néixer amb un 80% de disminució mental. L’Audiència de Girona va jutjar i condemnar a Muñoz Fúnez, que havia viscut temporalment amb la seva família a Sant Feliu, a finals de juny. Des de llavors, ni rastre d’ell. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han intentat localitzar-lo al seu domicili diverses vegades. Com que no l’han trobat, l’Audiència de Girona ha dictat una ordre internacional de detenció i entrega. Se sospita que podria haver fugit del país, perquè té vincles amb Brasil.
El Punt Avui informa que un cop va acabar el judici, l’home se’n va anar cap a casa seva, lliure i sense que s’acordés el seu ingrés en presó provisional. Pocs dies després del judici, la secció tercera de l’Audiència de Girona va dictar sentència. El tribunal va condemnar Manuel Muñoz a 13 anys i 6 mesos de presó per un delicte continuat d’agressió sexual aplicant-li un atenuant de quasi prescripció, perquè la víctima -que va fugir del país i se’n va anar a viure a Alemanya- va trigar 14 anys a denunciar els abusos, gairebé al límit dels 15 anys que fixa la prescripció.
Els intents per notificar la sentència al condemnat han estat inútils. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han anat en múltiples ocasions al seu domicili de Girona però l’home s’ha esfumat. La parella sentimental de Muñoz ha assegurat a la policia que l’home ha marxat a una altra població de fora de Catalunya però que no en sap l’adreça. Tampoc han aconseguit localitzar-lo.
No és la primera condemna contra Muñoz Fúnez. L’home, que durant anys va combinar la feina com a transportista amb la tasca de bomber funcionari, compta amb diverses condemnes dictades entre els anys 2000 i 2010 per delictes de lesions, conducció etílica i violència domèstica. Manuel Muñoz va treballar com a bomber a diversos parcs de les comarques gironines però fa deu anys va deixar la seva plaça de funcionari.
Al llarg dels anys, la família es va traslladar sovint. Van viure a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, en una granja prop de Figueres i a Salt. El condemnat mai va deixar d’obligar la seva filla a mantenir relacions sexuals i amb 19 anys la va tornar a deixar embarassada. Va tornar a avortar. Les violacions només es van aturar quan la víctima, acompanyada de la seva mare, va fugir del país i se’n va anar a viure a Alemanya. Catorze anys després, va viatjar fins a Girona per denunciar el seu pare.