I després

El pacte entre CiU i PSC a Sant Feliu de Guíxols pot ser qüestió de poques hores

Compartiu aquesta història

Tot i que ningú no vol fer declaracions, el pacte entre Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) pot ser qüestió d’hores i només restaria pendent del vist-i-plau de la reunió que els socialistes han de mantenir amb les seves bases aquest mateix dimecres.

Les negociacions entre Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC ja estarien esgotades sense arribar a un acord final i les de CiU i TSF no s’han produït en cap moment per la negativa de la direcció convergent tal i com ja havien anunciat prèviament.

Finalment el PSC hauria decidit pactar amb CiU formant el que s’anomena popularment la “sociovergència” en el supòsit que es doni llum verda, definitivament, en el sí del PSC que seria el pas definitiu per aclarir l’horitzó de cara a la nova legislatura..

Com ja informàvem fa uns dies, l’alcaldia no seria compartida sinó que s’utilitzaria una figura intermèdia per a Pere Albó que estigués a prop de l’alcalde (Joan Alfons Albó) i per damunt de la resta de regidors. No es contemplaria partir el mandat entre els dos caps de llista i, en canvi, sí que es podrien compartir algunes regidories.

Dijous es podria anunciar l’entesa després d’haver pactat bàsicament les grans línies de l’acord per tal d’assegurar els grans projectes així com les principals tinences d’alcaldia i, els serrells, es podrien continuar acordant fins aprovar el cartipàs municipal, a final de mes, per tal de conèixer amb detall les delegacions que es fan als regidors que conformarien el nou equip de govern.

Aquesta és la lectura que es pot fer a partir dels fets dels quals tenim constància. amb les reserves que sempre cal tenir en aquest casos ja que l’acord estaria embastat i només hi faltaria el vist-i-plau i la signatura a l’espera que dissabte, a les 12 del migdia, se celebri el Ple de Constitució del nou Ajuntament.

El més llegit

I després