I després

El nou aparcament de Ponent presenta una ocupació mitjana del 70% de la seva capacitat

Compartiu aquesta història

L’ocupació de vehicle arriba al 95% durant els caps de setmana

 

Els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols han integrat el nou aparcament de Ponent dins de la seva rutina diària de mobilitat.

Els nivells d’ocupació han estat molt alts durant els períodes d’estiu, arribant al 95% els dies laborables i al 100% en caps de setmana i festius. Arribat el mes de setembre, tot i que l’ocupació continua essent elevada, els nivells s’han moderat, arribant al 50% d’ocupació en dies feiners i al 95% al llarg dels caps de setmana, sobretot els diumenges al matí.

Pel que fa als horaris, les franges més ocupades han estat de 8 a 14h i de 16 a 20h, coincidint amb la màxima intensitat d’activitat comercial i laboral que es du a terme a la Ciutat.

Aquesta nova instal·lació municipal es va posar en marxa el passat mes de juliol, dos dies abans de la Festa Major, per donar servei i alleugerar la pressió del pas de vehicles pel centre urbà. Es tracta d’un aparcament perimetral o dissuasiu, una infraestructura molt necessària i demandada des de feia temps per la ciutadania.

El nou aparcament esdevé una infraestructura pionera a Catalunya, tant pel que fa a la tècnica constructiva, com a la seva sostenibilitat energètica. Aquest nou equipament és absolutament reciclable en tots els seus elements, constituïts d’acer i plaques de formigó.

Al mateix temps és energèticament autosostenible per la instal·lació de plaques solars a la seva coberta, gràcies a les quals poden donar servei a 13 punts de càrrega de vehicles elèctrics i, paral·lelament, permetrà reduir el cost de les factures d’electricitat dels equipaments de l’entorn, en cas d’excedent de producció elèctrica.

L’aparcament de Ponent disposa d’una tecnologia innovadora, que permet ser modificable o desmuntable, donat que compta amb mòduls prefabricats que ho faciliten, i disposa de 180 places d’estacionament, en aquesta primera fase constructiva.

En aquest moment s’estan enllestint els acabats del nou aparcament.

El més llegit

I després