I després

El Grup Natura Sterna promou la instal·lació de caixes niu a Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, el Grup de Natura Sterna, amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, ha iniciat una campanya de promoció de col·locació de caixes niu tant en espais públics com privats. Així, el passat gener en van instal·lar una trentena realitzades amb material reutilitzat en diversos jardins i espais públics del municipi, com ara rotondes o mitjaneres de carrers.
D’aquesta manera es vol afavorir que els ocells puguin niar-hi la propera primavera i es vol donar a conèixer i sensibilitzar la població de la presència de diferents espècies insectívores, com ara les mallerengues, que justament poden ajudar al control de plagues d’insectes, i també a substituir el dèficit de forats naturals dels arbres en espais públics, ja que molt sovint són exemplars joves. Des d’aleshores, se’n fa un seguiment, i si la iniciativa té èxit es preveu fer-ne més instal·lacions tant en espais públics com en jardins privats, ja que qualsevol particular interessat pot sol·licitar-ne a l’Àrea de Medi Ambient.
El Grup de Natura Sterna és una entitat naturalista dedicada a la sensibilització, l’estudi i la conservació del patrimoni natural i cultural de l’entorn. La seva feina es centra en la recerca i la divulgació de la flora, la fauna i el medi natural i cultural més proper amb l’objectiu de mantenir els valors naturals i donar a conèixer el patrimoni natural de la Vall d’Aro.

El més llegit

I després