I després

El Grup de Natura Sterna obté imatges de dos exemplars de llúdriga a la llera del Ridaura

Es tracta d’una notícia de primer ordre en l’àmbit de la fauna i la natura, i és que en aquesta zona no se'n veien des de feia quatre anys.

Compartiu aquesta història

El Grup de Natura Sterna va informar el passat divendres, 26 de febrer, que ha obtingut proves gràfiques que confirmen la presència de dos exemplars de l’espècie Lutra lutra a la Vall del Ridaura, coneguda comunament com a llúdriga. Es tracta d’una notícia de primer ordre en l’àmbit de la fauna i la natura, i és que en aquesta zona no se’n veien des de feia quatre anys. El mamífer, de la família dels mustèlids, ha anat guanyant terreny des de la seva reintroducció als Aiguamolls de l’Empordà l’any 1995.

Al llarg dels passats mesos de gener i febrer, l’entitat naturalista va fer un seguiment dels dos exemplars localitzats per mitjà de càmeres de ‘fototrampeig’. No només n’han obtingut fotografies, sinó que també n’han pogut gravar un vídeo. La conca del Ridaura és l’emplaçament natural que abasteix territori de Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró; la riera de nom Ridaura, de fet, neix al massís de l’Ardenya i acaba desembocant a Platja d’Aro. És en aquesta localitat on s’han detectat els moviments dels animals. Atès, però, que la demarcació natural fa frontera amb el terme municipal de Sant Feliu de Guíxols, no es descarta que les llúdrigues hagin pogut arribar a trepitjar territori ganxó.

En qualsevol cas, es tracta d’una molt bona notícia i el Grup de Natura Sterna espera confirmar, en el decurs dels propers mesos, que l’espècie es reprodueix i s’estableix definitivament a la Vall d’Aro.

El més llegit

I després