I després

EL GOVERN PRESENTA EL PRESSUPOST 2016

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts al migdia l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, el regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz i el portaveu del govern, Jordi Vilà, han convocat una roda de premsa en la qual s’han referit al Pressupost Municipal de 2016, a poques hores de la seva aprovació.
El pressupost es xifra en 27.105.578 euros dels quals 2.350.848 es destinen a la partida d’inversions, entre les quals destaquen reurbanització dels carrers que connecten el passeig amb la zona de vianants, Sant Llorenç i Sant Antoni en la primera fase, i la resta en una segona i també es contempla un primer tram del carrer de Girona.
A la zona de Vilartagues es farà “la inversió més important dels darrers 20 anys” amb una actuació a l’esplanada del costat del camp de futbol (Guíxols Arena) que s’adequarà com a aparcament i recinte per a grans esdeveniments, iniciativa que “suposarà la dinamització de la zona”.
També han destacat un increment del 40% per emergències socials, associada a la “prioritat del benestar de les persones” i apuntant que, a més de la rebaixa de la pressió fiscal no es traslladaran als ciutadans augments com el de 90.000 euros de l’abocador de Solius” i, en canvi s’augmenten les quantitats destinades a educació, cultura, via pública i altres com la de 36.000 euros al servei d’aliments.
Es felicitaven pel fet d’haver estat capaços, amb el treball dels integrants de tot l’equip, de portar el pressupost a aprovació abans d’acabar l’any en un exercici de recuperació per tal que el pressupost “torni a dates de normalitat”, afegint que en sis mesos “haurem aprovat tres pressupostos”.
També destacaven que el pressupost serà dinàmic, que el mes de març es faran incorporacions, a més de les dels romanents, a través d’altres vies de finançament fruit de la gestió que s’està portant a terme.
No hi va faltar la referència a l’estalvi aconseguit en el rescat de la planta -1 de l’aparcament del mercat.
Asseguren que dins del primer trimestre creuen que podran anunciar projectes importants per a la ciutat i, en referència a la dedicació del primer tinent d’alcalde que es contempla en el pressupost, es va justificar pel volum de feina que genera la gestió que ja s’està portant a terme i es recordava que de la dedicació parcial que es va acordar, fins la data no se’n havia fet cap ús.
L’equip de govern ha redactat una nota de premsa desglossant els criteris que els han portar a la presentació del seu PRESSUPOST

El més llegit

I després