I després

El Govern defensa la gestió de la neteja i la recollida d’escombraries

Compartiu aquesta història

L’actual servei de neteja viària i recollida d’escombraries a la ciutat van centrar gran part del ple d’anit a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. La regidora responsable, Tili Ribera, que va comparèixer a petició de l’oposició, va recordar que el nou contracte de neteja està encara en desplegament i va negar que el servei sigui deficient.

Ribera espera que a finals d’aquest any ja estigui fet el desplegament de contenidors nous i explica que es fan controls i auditories de qualitat del servei amb bons resultats.
També va recordar que, a més, a principis d’any es preveu incorporar 200 papereres noves, i nous punts de recollida d’oli, roba i restes vegetals.

La regidora responsable també va remarcar que s’està elaborant un Pla Local de Residus amb la intenció d’aprovar-lo en breu.
Tot plegat per millorar el percentatge de reciclatge de residus.

 

El govern demana esperar a tenir tot el nou projecte implementat per poder avaluar el seu funcionament.

Tot i afirmar que la ciutat no està bruta, Guíxols des del Carrer considera que el nou model implantat amb nous contenidors no permetrà millorar el percentatge de separació de residus. Jordi Lloveras, portaveu de la formació, explica que tenir més contenidors no implica major reciclatge.

 

Per a Toni Carrión, portaveu de Junts per Catalunya, el cost del contracte de recollida d’escombraries no es veu reflectit al carrer. Considera que el principal problema és d’organització del servei.

 

Per Esquerra Republicana, la ciutat no està bruta, però sí que existeix la percepció que hi ha parts que no estan netes. Sílvia Romero, portaveu dels republicans, identifiquen dos problemes principals; el primer la ubicació d’algunes illes de contenidors i el segon l’incompliment dels horaris de les bateries emergents.

 

Pere Albó , del Moviment d’Esquerres , fa un balanç “lamentable” de l’actual servei i acusa al govern de ser incapaç de pensar en un model diferent.

 

Des del govern es reconeix que hi ha marge de millora i el seu portaveu, Josep Saballs, demana esperar la implantació definitiva. Tot i això no comparteix la visió pessimista de l’oposició.

 

El govern municipal també explica que caldrà aprofundir per evitar accions incíviques com llençar les escombraries on no toca deixar les bosses fora del contenidor.

 

Podeu escoltar el Ple ordinari d’aquest mes de novembre aquí.

El més llegit

I després