I després

El Ganxó Pau Giró, autor de la nova mascota del Girona F.C

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, El Girona va estrenar dissabte a Montilivi la seva nova mascota, Carmany, fruit del disseny d’un jove estudiant de 6è de primària a l’escola Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols. Pau Giró, d’11 anys, ha estat el guanyador del concurs que va engegar el club i que va reunir 2.308 dibuixos provinents d’una quinzena de centres educatius. El president del jurat, Enric Ansesa, va considerar que escollint Carmany -inspirat en el rei Carlemany- “feiem un pas endavant i subratllàvem que aquest era un projecte esportiu i cultural”.
“La idea de triar una figura esquemàtica d’un nen basada en la figura de Carlemany té tot el sentit del món”, va explicar Joaquim Nadal, historiador i president del grup parlamentari del PSC. Abans de fer-se l’estrena a Montilivi, Carmany ja havia fet aparició en un acte amb autoritats celebrat al Jardins de la Francesa, a tocar la Catedral. L’exalcalde i exconseller va parlar de la història i de la llegenda de Carlemany: “L’any 785 els ciutadans de Girona van vincular-se a l’imperi carolingi. A partir d’aquell moment la ciutat va ser fortificada i era el primer bastió carolingi abans que Barcelona també hi entrés. Durant molts segles Carlemany va tenir petjada a Girona i molta gent el té com a referent”. Per Nadal “és una figura mítica i històrica a l’hora, arrelada a la ciutat”.
Un cop escollida quina havia de ser la mascota, el dibuix va ser transformat en un disseny 3D. L’encàrreg fou dut a terme l’empresa Urano (coneguda pels seus treballs per a La Fura dels Baus) dirigida per el prestigiós dissenyador Manel Taberner. La fabricació de la mascota Carmany va fer-se als tallers d’Euro-Crea de Màlaga, famosos ja a causa de Zarpas, la mascota de la selecció espanyola de l’últim Eurobasket.
La nova mascota del Girona va estrenar-se, juntament amb el patrocinador de la samarreta “G! Costa Brava”.

El més llegit

I després