El Ganxó Pau Giró, autor de la nova mascota del Girona F.C

Segons informa el DDG, El Girona va estrenar dissabte a Montilivi la seva nova mascota, Carmany, fruit del disseny d’un jove estudiant de 6è de primària a l’escola Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols. Pau Giró, d’11 anys, ha estat el guanyador del concurs que va engegar el club i que va reunir 2.308 dibuixos provinents d’una quinzena de centres educatius. El president del jurat, Enric Ansesa, va considerar que escollint Carmany -inspirat en el rei Carlemany- “feiem un pas endavant i subratllàvem que aquest era un projecte esportiu i cultural”.
“La idea de triar una figura esquemàtica d’un nen basada en la figura de Carlemany té tot el sentit del món”, va explicar Joaquim Nadal, historiador i president del grup parlamentari del PSC. Abans de fer-se l’estrena a Montilivi, Carmany ja havia fet aparició en un acte amb autoritats celebrat al Jardins de la Francesa, a tocar la Catedral. L’exalcalde i exconseller va parlar de la història i de la llegenda de Carlemany: “L’any 785 els ciutadans de Girona van vincular-se a l’imperi carolingi. A partir d’aquell moment la ciutat va ser fortificada i era el primer bastió carolingi abans que Barcelona també hi entrés. Durant molts segles Carlemany va tenir petjada a Girona i molta gent el té com a referent”. Per Nadal “és una figura mítica i històrica a l’hora, arrelada a la ciutat”.
Un cop escollida quina havia de ser la mascota, el dibuix va ser transformat en un disseny 3D. L’encàrreg fou dut a terme l’empresa Urano (coneguda pels seus treballs per a La Fura dels Baus) dirigida per el prestigiós dissenyador Manel Taberner. La fabricació de la mascota Carmany va fer-se als tallers d’Euro-Crea de Màlaga, famosos ja a causa de Zarpas, la mascota de la selecció espanyola de l’últim Eurobasket.
La nova mascota del Girona va estrenar-se, juntament amb el patrocinador de la samarreta “G! Costa Brava”.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació