I després

El Festival Píndoles omplirà de teatre breu el Castell de Montjuïc i Sant Feliu de Guíxols aquesta primavera

Sant Feliu de Guíxols s'incorpora com a nova seu del festival i els dies 13 i 14 de maig s'hi podran veure per primera vegada les sis obres que participen en el programa de suport a la creació d'enguany

Compartiu aquesta història

• Sant Feliu de Guíxols s’incorpora com a nova seu del festival i els dies 13 i 14 de maig s’hi podran veure per primera vegada les sis obres que participen en el programa de suport a la creació d’enguany, a més d’una obra creada per alumnes del Batxillerat Escènic d’un institut de la localitat.

• Del 10 al 12 de juny, el Castell de Montjuïc serà l’epicentre del teatre de curta durada amb 18 espectacles en viu. D’aquests, 14 seran estrenes i hi haurà, a més, 4 peces convidades.

El Festival Píndoles, cita referent del teatre breu a Catalunya, celebrarà la seva vuitena edició a dues seus: el Castell de Montjuïc de Barcelona i Sant Feliu de Guíxols. Precisament a la ciutat de Sant Feliu tindrà lloc la primera entrega del festival els dies 13 i 14 de maig. Unes setmanes més tard, del 10 al 12 de juny, agafarà el relleu la seu habitual del Píndoles, el Castell de Montjuïc, on es podran veure fins a 18 espectacles en tres jornades de teatre. 

Un any més, Píndoles programa obres de teatre breu inèdites en espais no-convencionals amb un doble objectiu. Per una banda, donar visibilitat a nous talents. I, per l’altra, crear experiències en les quals el públic tingui un contacte pròxim amb els i les intèrprets, afavorint atmosferes immersives i transformant el concepte d’escenari.

Ja podeu adquirir les entrades per les propostes de Sant Feliu de Guíxols fent clic aquí.

Al maig, a Sant Feliu de Guíxols

Amb la voluntat de descentralitzar la cultura i esdevenir un projecte de territori, Píndoles ha incorporat enguany com a nova seu del festival Sant Feliu de Guíxols. 

Durant dos dies, el 13 i el 14 de maig, es presentaran a la localitat gironina nou obres de teatre breu: les sis seleccionades enguany en el programa de suport a la creació que impulsa el festival, que es podran veure per primera vegada, i tres estrenes, una d’elles la Píndola de l’Institut Sant Elm, creada, dirigida i interpretada pels alumnes de Batxillerat Escènic d’aquest centre educatiu del municipi.

Aquests estudiants podran tenir la seva primera experiència dins el circuit teatral professional i rebran l’acompanyament artístic per part de la dramaturga i directora Sílvia Navarro.

Aquest projecte embrionari és una aposta del Píndoles per seguir incidint en l’àmbit educatiu i cultural, així com per oferir primeres experiències professionals al talent emergent. Enguany, Sant Feliu de Guíxols s’ha sumat al projecte, donant suport a la línia pedagògica i coproduint-lo.

Al juny, al Castell de Montjuïc

Del 10 al 12 de juny, el Castell de Montjuïc torna a acollir una cita ineludible per als amants de les arts escèniques de curta durada i que busquen experiències singulars i històries contemporànies representades en espais vius. Al llarg d’aquestes tres jornades es podran veure fins a 18 espectacles -14 estrenes i 4 obres convidades- en tres grans escenaris a l’aire lliure situats a dins d’aquesta fortalesa.

La selecció d’aquestes peces es fa mitjançant una convocatòria oberta a la qual es poden presentar obres de teatre de text i peces d’altres disciplines com la dansa, el circ o el teatre d’objectes. La comissió encarregada d’escollir les peces està formada enguany per la Cia. La Virgueria, Cia. Projecte Ingenu i la dramaturga Marta Buchaca.

Segona edició del programa de suport a la creació

L’any 2021, Píndoles va posar en marxa una línia de suport a la creació per a sis companyies, que reben una dotació econòmica i acompanyament artístic, a més de tenir a la seva disposició espais d’assaig. Les obres escollides en aquesta segona edició del programa han estat: 

Teatre de text: Cadira de braços, de Júlia Boncompte i Irene Closas; Començar, d’Uri Callau; Gol sud, de Fèlix Casanelles; I si…, de la Cia. Narinant.
Altres disciplines: El Tiet, d’Anton Coimbra (teatre d’objectes) i Re-view, de Maria de Prada i Nia Torres (dansa urbana).

La comissió encarregada d’escollir les obres de teatre de text està formada enguany per la Cia. La Virgueria, Cia. Projecte Ingenu i la dramaturga Marta Buchaca. L’equip artístic del Festival 15m2 ha assessorat en la selecció de les propostes de dansa i moviment. 

El dijous 5 de maig es farà un assaig obert d’aquests espectacles a la Lleialtat Santsenca de Barcelona.

El més llegit

I després