Sant Feliu de Guíxols serà l’escenari de l’Interfest 2020, festival que se celebrarà el proper 13 de març de 2020. L’esdeveniment aterra a la població ganxona, concretament a l’espai del Guíxols Arena, en la seva segona edició, i ho fa amb el format d’una única nit de més de 7 hores de música en directe.

Després d’una primera edició itinerant, en sis ubicacions diferents en clau totalment universitària (Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Vic, Lleida, Girona i Tarragona), el festival concentrarà aquesta vegada totes les actuacions a Sant Feliu. Segons la promotora gironina La Tornada, l’entitat organitzadora, amb aquest esdeveniment pretenen “omplir un buit existent durant l’hivern, sobretot a comarques gironines, quan l’oferta de festivals pensats per a un públic jove és escassa”. I ho fa amb un cartell que comptarà amb estrenes absolutes a Catalunya i a comarques gironines d’alguns dels grups més aclamats de l’escena combativa catalana i estatal.

Encapçalaran el cartell Los Chikos del Maíz, banda referent del rap a tot l’Estat Espanyol, que tornen a la carretera després de quatre anys d’aturada. Des de la publicació del seu nou disc, Comanchería (Boa, 2019), els valencians, actius des del 2005, han penjat el cartell d’entrades exhaurides a tots els concerts celebrats, i la primera oportunitat per sentir-los a terres gironines serà a l’Interfest, el primer festival que trepitjaran a Catalunya des del seu retorn als escenaris.

També serà la primera oportunitat per sentir a comarques gironines -i a Catalunya- l’esperat segon treball de Sons of Aguirre & ScilaLo que ocurrió mientras mirabas a otro lado (Singularity Studio, 2019), que sortirà a la venda aquest mateix divendres, 20 de desembre. Al cartell se suma el nou projecte d’Iñaki Ortiz de Villalba, líder de la històrica formació basca Betagarri, ara al capdavant de Modus Operandi. I, per completar la nit, el festival comptarà amb l’última gran sensació de l’escena festiva del País Valencià, La Fúmiga, que hi presentaran per primera vegada a Girona el seu àlbum de debut Espremedors (Halley Supernova, 2019) i també amb els igualadins JoKB, una de les bandes amb més futur del mestissatge català.

Tot plegat, el divendres 13 de març al Guíxols Arena, un recinte ampli situat a l’entrada de la ciutat i que comptarà amb una carpa climatitzada per acollir els concerts i un espai exterior amb food trucks i àrea de descans. Les entrades ja estan a la venda al preu de 16€ o bé 20€ per a aquells que també vulguin consumició i got retornable.

L’arribada de l’Interfest a Sant Feliu és una gran notícia més a nivell musical per a la població ganxona, després que aquesta setmana s’hagi sabut que Txarango farà dues aturades a la ciutat en la seva última gira com a grup i que Leiva formarà part del cartell del Festival de la Porta Ferrada el 2020.