I després

EL DR. BELTRAN RECUPERA VOCABULARI POPULAR

Compartiu aquesta història

Coneixeu l’expressió “No tocar ni quarts ni hores”? El proper divendres 22 d’abril a les 19:30h tindrà lloc la tercera sessió sobre llenguatge i vocabulari mèdic popular, un singular treball de recuperació que està duent a terme el Dr. Antoni Beltran (Metge de família de l’ABS Sant Feliu de Guíxols).
En aquesta tercera sessió es recordaran mots i expressions utilitzades popularment per referir-se a mals, estats de salut, remeis i malalties, amb l’objectiu de no deixar perdre un vocabulari col·loquial propi i genuí, emprat fins no fa gaires anys, i que actualment es troba en recessió o en clar perill de desaparició a favor de tecnicismes o castellanismes.
Un exemple d’aquestes expressions queda reflectit en la il.lustració que acompanya la promoció de la xerrada on un pacient comenta els seus símptomes al doctor: “Doctor, porto uns dies “empiocat”, força “decandit”. Tinc “basques”, tot en fa “bullida” i com “taparada”, una mena de “falconada” al ventre…”.
La xerrada se celebrarà a l’Espai de Congressos i Reunions Monestir (Pl.Monestir, s/n. Edifici Monestir).
Activitat gratuïta i oberta a tothom
Organitza: Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural de Sant Feliu de Guíxols, Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG i Col·legi Oficial de Metges de Girona.
Emmarcada dins el programa “Tallers i Jornades de Memòria Oral”, de la Xarxa territorial de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya.
Més informació: 972821575 / museuhistoria@guixols.cat / www.udg.edu/salutrural

 

El més llegit

I després