I després

El cartell de Jordi Ferrando, imatge del Carnaval

Compartiu aquesta història

El polifacètic guixolenc de 42 anys, Jordi Ferrando, és l’autor del cartell del Carnaval 2013 de Sant Feliu de Guíxols, la imatge que seguirà durant els dies de gresca aquest esdeveniment lúdic a la ciutat. Ferrando trasllada una mena d’aplicació de les icones de la comèdia i la tragèdia teatrals a un Carnaval marcat per la crisi però injectant l’esperit del gaudi als ciutadans per tal que obrin un parèntesi a favor de la diversió i de l’optimisme.
Una cara blanca, plana, neutre i resignada dóna pas a un somriure envoltat de colors cridaners, que són l’essència d’un carnaval vistós, divertit i sorollós en el qual l’objectiu és la trobada, la sorpresa, la il·lusió, el divertiment i la disbauxa durant uns dies.
En l’explicació del cartell, l’autor subratlla el següent: “El disseny del cartell d’aquest any té una doble sentit i demostra que davant moments socials complicats, se’n surt reforçat i amb noves idees.
El primer seria la transformació que, de sempre, experimenta el cos i la ment quan s’acosta el Carnaval de Sant Feliu. Gent que habitualment té un posat seriós, durant aquests dies, és un més que és fa amic de tots, que abraça a tot “quisqui” i que amb quatre draps mal orjats, surt al carrer i es relaciona.
El segon, i el més significatiu del cartell que m’agradaria destacar, és el canvi de cara que hem d’experimentar tots. Un canvi de cara que s’ha de transformar en un canvi d’actitud., que s’ha de reflectir en la manera de fer de la gent, i dels qui vulguin governar un poble, una ciutat, o un futur país.
Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix!.
La veu és la vostra cara,… canvieu-la!
Cartell Carnestoltes 2013 keyfotu_Page_1

El més llegit

I després