I després

El Banc de Sang organitza una donació pels propers 5 i 6 d’abril a l’antiga Agglotap

Tots els menors de 40 anys també es podran apuntar al registre de donants de moll d'os per ajudar als malalts de leucèmia

Compartiu aquesta història

El Banc de Sang i Teixits ha organitzat pels propers divendres 5 i dissabte 6 d’abril una donació de sang a l’edifici de l’antiga Agglotap de Sant Feliu. L’activitat tindrà lloc, divendres de 4 de la tarda a 9 del vespre i dissabte durant tot el dia, de 10 a 2 i de 4 a 20.30 hores.

Les persones interessades ja es poden apuntar al web donarsang.gencat.cat, al telèfon al 93 557 35 66 i a través de les xarxes socials sota el nom donarsang.

Poden donar sang totes les persones amb bon estat de salut que tinguin entre 18 i 70 anys, pesin 50 quilos o més i les dones que no estiguin embarassades. En cas d’haver viatjat recentment, es pot consultar si hi ha algun impediment per ser donant de sang clicant aquí.

El Banc de Sang recorda que cada dia calen 1.000 donacions de sang a tot Catalunya. També expliquen que tots els menors de 40 anys podran apuntar-se al registre de donants de moll d’os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només cal que les persones interessades avisin a l’equip professional que es trobi realitzant la campanya.

Des del Banc de Sang destaquen que cal que més joves es registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament a pacients amb leucèmia, recordant que cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’estat espanyol i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

El més llegit

I després