I després

DUES NOVES PEL·LÍCULES DE L’ESCOLA D’ADULTS

Compartiu aquesta història

Com ja es va explicar el passat desembre l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols estava en fase de rodatge de dos nous exercicis videogràfics, finalment es podran veure.
El primer: “La Casa Màgica i altres il·lusions cinematogràfiques” té com a tema central, el popular Xavier Sala i Costa (Santa Cristina d’Aro 1943), conegut internacionalment com a en Xevi, l’il·lusionista, que aquest 2017 complirà el seu 60è aniversari a dalt dels escenaris i la seva Casa Màgica de Santa Cristina d’Aro, un museu dedicat a la màgia i l’il·lusionisme: el més gran i el que té la col·lecció més extensa del planeta.
El treball que han portat a terme els participants en el curs COMPETIC inicial: tractament de la imatge en moviment, té un plantejament constructivista, en que cada persona realitza filmets d’un minut de durada sobre un aspecte o una sala de l’ampli museu: els autòmats, la sala Houdini, la dels cartells, els jocs de cartes, els vestits, el fantasma etc. La suma dels quals forma un tot que acaba de quedar lligat amb l’entrevista feta al màgic i altres exercicis en vídeo que exploraran la il·lusió i la tècnica en el trucatge de pioners del cinema com Segundo de Chomón (1871-1929) o Georges Méliès (1861-1938); on intervindran com a actors i actrius, alumnes i professorat de l’Escola.
El segon: “Les ànimes en pena” serà la quarta aportació que fa l’Escola a les ganxoneries, després de “La mesquita d’en Salvi” (2011) “Quina Passada” (2013) i “Madison o Màgica de Hanson” (2015) que feien referència a anècdotes ganxones més recents i subtitulades com “Noves Ganxoneries”, aquest nou film es basa en el conte homònim de Manel Sala, dit Manel de l’Horta, publicat el 1927 en el llibre “Ganxoneries”. Ha estat rodat al “Museu del Rat Penat” a l’antiga Barberia Ribera i els exteriors per carrers de Sant Feliu i a l’hort d’en Josep Lobato. L’equip tècnic format pels participants en el curs COMPETIC inicial: tractament de la imatge en moviment, han estat: Concepció Abellí, Josep Companyó, Anna M. Ibars, M. Àngels Llandrich, Albert Oliveras, Isabel Oliveras i Lolita Payró; la interpretació dramàtica ha anat a càrrec de: Àlex Bonany, Montse Baró, Josep Lobato, Isidre Ribera, Andreu Fernández, Albert Bruguera i Rafel Colomeda; l’ajudant de direcció ha estat Carmen Arasa i Toni Ferrer Vicens el director i adaptador del conte.
La pel•lícula, en la que s’han pres certes llicències – aquí passa l’any 1932, cinc anys després de l’edició del llibre -, ens narra la història d’en Peric que té un hort a Mascanada on hi conrea un perer que és la seva gran il•lusió, però cada any per la diada de Sant Jaume algú li manlleva les peres i ell està decidit a evitar-ho a qualsevol preu. En explicar-ho a la barberia, el barber i alguns parroquians, assabentats de la superstició que el domina, li preparen una mala passada.
Les dues pel•lícules i altres filmets realitzats a través del curs es projectaran el proper 13 de juny a les 6 de la tarda a la sala polivalent, tercer pis, del Centre Cívic Vilartagues. Obert a tothom.

El més llegit

I després