I després

TRES NOTES DE PREMSA DE LA CUP GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

La CUP Guíxols ha difós dues notes de premsa, una on fan referència a la necessitat d’habitatges socials a Sant Feliu, i una altra on mostren la seva solidaritat amb Moviment Popular del Rif:

“Exigim respostes i solucions ja!

Gràcies a l’alliberament del bloc ocupat al Carrer Verdaguer, propietat de la Generalitat, per part del Col·lectiu Dignitat amb l’objectiu de destinar-lo a habitatges de lloguers socials, es va demostrar que hi ha habitatges de titularitat pública al nostre municipi i que l’administració ha optat per especular amb els immobles, subhastant-los diverses vegades i tenint-los tancats i barrats, en comptes de destinar-los a ús social,fent així omissió del codi civil català i no donant cap solució a famílies del nostre municipi en situació d’emergència habitacional. Degut a aquest fet va sortir amb força a la llum la greu situació d’emergència social de moltes famílies del nostre poble i de com moltes famílies es veuen obligades a l’ocupació degut a la manca de solucions per part de l’administració.

Gràcies a la reivindicació i la pressió per l’habitatge social, a mitjans d’Abril de l’any 2017 l’Ajuntament va anunciar ben fort i a través de diversos mitjans de comunicació que farien pisos d’habitatge social a l’Hotel Mediterráneo.

També es va anunciar que es pretenia canviar al Plenajament urbanístics la qualificació de l’Hotel Mediterráneo, més petit, per la de l’Hotel Regente, més gros i qualificat com a residencial de protecció oficial.

No s’entén com l’Ajuntament, sent conscient de la situació, decideix no utilitzar totes les eines i mitjans que té a l’abast per garantir el dret a l’habitatge. I lluny d’això decideix construir menys habitatges socials del que podria i hauria de construir.

Des de l’anunci de l’Abril del 2017 encara no s’han posat en marxa els habitatges socials. Tant sols, fa pocs dies s’ha anunciat que comencen les gestions amb la Generalitat i la Fundació Surís, i que l’Ajuntament ha comprat 2 pisos per 20.000 i 30.000€ al Sot dels Canyers. Una mesura positiva, però que insuficient. Només un petit peda´ç.

Davant d’Això la nostra proposta segueix sent la mateixa, i com vam fer, tornem a demanar la informació que de moment amb prou feines ha estat contestada, així que la tornem a posar damunt la taula.

Com s’habilitarà l’Hotel Mediterráneo, o el que sigui, per a habitatge social?
Quants habitatges hi haurà? (10 habitatges a l’Hotel Mediterráneo)
Quan poden estar habilitats aproximadament i quan hi podrà entrar gent a viure-hi?
Com es soluciona la situació d’emergència habitacional mentre els habitatges no estan a punt?
Quin pressupost es destinarà a habilitar l’edifici i per als subministraments bàsics?
Com es gestionaran els habitatges? (la Fundació semiprivada Asil Surís es farà càrrec de la Gestió de l’Hotel Mediterráneo)
Demanem més informació de la gestió que es vol fer de la finca ocupada del Carrer Verdaguer.

Una vegada més demanem que s’incloguin de l’herència Anlló tots els immobles necessaris, o que la totalitat dels beneficis de la venda dels hotels i propietats de l’herència vagi destinada a incrementar els serveis socials de la ciutat i l’habitatge social per tal de minimitzar el màxim possible la problemàtica greu d’habitatge a la nostra ciutat.

També reclamem que la gestió dels pisos d’habitatge social sigui 100% pública i no privada o semiprivada tal com es pretén fer actualment.

La CUP Guíxols anunciem que reprendrem amb més força que mai la reivindicació pel dret a l’Habitatge des del carrer i convidem a tota la gent a participar en aquesta lluita i a estar atenta a les convocatòries.

 

La CUP Guíxols donem suport al Moviment Popular del Rif

Manifestació 28 d’Octubre a la Plaça Sant Jaume en record de l’assassinat del Mohsin Fikri i per exigir Justícia.

El Rif i Catalunya són dos poble que històricament han estat lligats entre si i que han patit la repressió del mateix Estat Espanyol. Quan l’Estat enviava tropes a combatre al Rif, les classes populars catalanes es va rebel·lar contra la guerra durant la Setmana Tràgica. El poble del Rif també es va rebel·lar i va proclamar la seva independència i la República del 1921 al 1926 fins que l’Estat Francès els va ocupar.

Són moles similituds que tenim amb el poble del Rif. Estem governats per un mateix règim antidemocràtic. Dos reis que s’entenen molt bé entre ells, com ho feien els seus pares, i que coincideixen en reprimir a la població i assassinar gent a les fronteres compartides de Ceuta, Melilla i la Mediterrània. L’Estat Espanyol mai ha demanat perdó pel bombardeig químic que va fer al Rif. El primer de la història l’any 1924.

Avui ser solidaris és una qüestió no només de justícia i coherència històrica, sinó de trencar amb els règims repressius de l’actualitat. Des del nostre procés d’alliberament nacional també contribuïm a la llibertat de la resta de pobles del món.

Contra la Repressió de l’Estat del Marroc i l’Estat Espanyol
Per la LLIBERTAT dels presos polítics catalans i rifenys
Per la SOLIDARITAT entre POBLES
Per la LLIBERTAT de CATALUNYA i el RIF!

 

Sobre l’aplicació de l’article 155

La CUP Guíxols trobem inacceptable que l’aplicació de l’article 155 per part de l’Estat Espanyol compti amb la complicitat del PSC.
Veiem insuficients les accions que han portat a terme membres destacats del PSC (dimissió de l’Executiva del PSOE, la Núria Parlón, o un simple manifest signat per alguns alcaldes i regidors). Simplement són gestos simbòlics i de cara a la galeria. El PSC es manté en l’ immobilisme al servei del règim del 78 que l’ha caracteritzat aquests darrers anys. Amb el seu discurs i relat ha contribuït i justificat l’aplicació de l’article 155 i la repressió el dia 1 d’Octubre.
Per aquests motius demanem al govern de l’Ajuntament i als partits que en formen part que deixin de col·laborar amb el PSC” .

 

 

El més llegit

I després