I després

“DUES DONES QUE BALLEN” AL TEATRE

Compartiu aquesta història

Aquest diumenge 30 de novembre a les 6 de la tarda, al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer, representació d’una nova obra emmarcada en la X edició de del Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu de Guíxols amb “Dues dones que ballen”, de Josep M. Benet i Jornet, a càrrec de La Gespa Teatre de Palamós.
El propi autor explica que “és una obra que explica la relació gairebé accidental de dues dones d’edats diferents, entre la maduresa i la vellesa. Una relació que evolucionarà i conclourà de manera segurament inesperada. Però és això, només? Les converses entre elles potser descobriran, sense èmfasi, fins i tot amb humor, però també amb moments exasperats, la misèria d’unes persones que, de maneres diferents, han estat humiliades per la indiferència, de fet comprensible i de fet potser inevitable, del món que les envolta. Tot plegat, insisteixo, amb la naturalitat assumida amb què es viuen les misèries al nostre món quotidià, tan ple de difuminades il·lusions i d’impalpables meravelles. A voltes cabudes, a voltes irritants, a voltes ridícules, a voltes estúpides, m’agradaria pensar que podrem arribar a sentir certa pietat inútil per aquests personatges mig trencats que decideixen ballar, no al ritme que els marca el seu entorn, sinó al ritme que escullen elles; i fer-ho juntes, i fer-ho de manera consoladorament definitiva”.
Quant al grup La Gespa, l’any vinent celebrarà el cinquantè aniversari, atès que té els seus orígens en les representacions de “Els Pastorets” que un grup de joves palamosins van iniciar pels volts de 1965, sota la direcció de Ramon Serra, Ramon Sarquellla i Mn Xavier Ferrer. L’any 1969, representen “El més petit de tots”, de Folch i Torras, sota el nom d’Agrupació Teatral del Cine Club Palamós i el 1970 van adoptar el nom Grup Escènic Palamosí, Gespa.

El més llegit

I després