I després

DUES CRÒNIQUES D’ACTUALITAT

Compartiu aquesta història

Us acostem dues cròniques d’activitats diferents organitzades en els darrers dies a Sant Feliu de Guíxols. Una d’elles era la presentació del col:lectiu “Súmate i l’altra la 25ena edició del trofeu Memorial Samaranch organitzat pel Club Nàutic de la ciutat.

PRESENTACIÓ DE “SÚMATE” A SANT FELIU
El passat dijous, 6 de febrer, va tenir lloc la presentació de l’associació Súmate al Centre Cívic Vilartagues, a Sant Feliu de Guíxols, a càrrec del seu president Eduardo Reyes, i Coque García, membre de Súmate.
L’acte, que va congregar a una trentena d’assistents, fou l’aterratge de la formació a la zona de Girona, on es varen exposar els principals valors que defineixen l’entitat a través de la conferència “Construyendo la Cataluña del Futuro”. Els ponents varen expressar el seu testimoniatge personal sobre la necessitat de dur a terme un procés cívic i democràtic, on ni la llengua, ni els orígens, ni les diferències ideològiques han de ser motiu de confrontació.
En aquest aspecte, Coque García, va afirmar que “les nostres arrels són una riquesa per a Catalunya. La Catalunya que volem és la que respecta i suma diverses llengües i cultures. Construirem una Catalunya rica i plural.
“Estic fent tot això pels valents dels meus pares que van venir a buscar un futur millor per als seus fills, i pels meus néts, per als quals vull un futur millor per a ells; per això votaré SÍ i SÍ”, va concloure Eduardo Reyes durant el torn de debat que es va obrir amb els assistents.

MEMORIAL SAMARANCH AL CLUB NÀUTIC SFG
El duet de Sílvia Mas i Olga Brotons es va adjudicar la XXV edició del trofeu Memorial Samaranch, celebrat el passat cap de setmana a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, en la classe 420. Els segons classificats foren Santi Mas i Luis Mas, també del club masnoví, mentre que en tercera posició s’hi van situar Willi Pi-Suñer i Sígfrid Rovira (CN El Balís). Tot i el vent força fluix, que ha bufat a partir del migdia, es varen poder fer dues proves de 420, de manera que la classificació serà puntuable pel campionat català.
En classe Europa els competidors només varen poder completar un cop el recorregut de la regata. Miquel Salazar Casals (CN Estartit) fou el primer classificat masculí, i Sergi Pérez (CN Estartit) i Oriol Vila (CN Llançà) varen quedar segon i tercer, respectivament. En categoria femenina, Cristina Pujol (CN Port d’Aro) va fer el millor temps, mentre que Andrea Rabassa (CN Masnou) va quedar segona classificada i Clara Mediñà (CN Llançà), tercera. Vila i Rabassa també varen estar distingits com els millors regatistes juvenils en la prova d’Europes.
La meteorologia va marcar el desenvolupament de la competició, amb 14 embarcacions inscrites de la classe 420 i 31 d’Europa. Dissabte, els forts vents amb velocitats constants màximes de 25 nusos i ratxes de fins a 30 varen forçar el Comitè de Regata a anul·lar les proves, també pel fet que el fort onatge dificultava la navegació. Diumenge, en canvi, la baixa intensitat del vent va fer endarrerir la sortida de les embarcacions, malgrat que a partir del migdia la intensitat del garbí va superar els 10 nusos i va permetre la disputa de les regates amb un format reduït, davant la punta de Garbí i els esculls de port Salvi.
El dissabte 22 de febrer, el Club Nàutic organitzarà el VII Trofeu Ganxó de Radiocontrol.

FALDILLA CRONIQUES

El més llegit

I després