I després

Dos detinguts a Sant Feliu per traficar amb immigrants

En total s'han detingut 62 persones en diverses parts de l'Estat, Sèrbia i Grècia

Compartiu aquesta història

La Policia Nacional ha detingut dues persones a Sant Feliu de Guíxols que formaven part d’una trama internacional que traficava il·legalment amb ciutadans cubans. La banda feia servir una aplicació de missatgeria per promocionar els seus serveis, amb els quals cobrava al voltant de 9.000 euros pel viatge, trasllats i la documentació falsa facilitada.

En el total de l’operació s’han detingut 62 persones, 37 dels quals eren membres de la trama. D’aquests, a 21 se’ls ha capturat a diferents punts de l’estat. Els 25 arrestats restants són les víctimes de la trama, ciutadans cubans que utilitzaven documentació falsa. També s’han detingut vuit membres més a Sèrbia i vuit més a Grècia.

Els investigadors han pogut descobrir que aquesta xarxa criminal traslladava els immigrants de Cuba a Sèrbia, ja que en aquell moment no se’ls exigia visat. Un cop a Sèrbia, una part de l’organització gestionava cartes d’invitació per simular-ne l’entrada legal i els proporcionava allotjament proper a la frontera amb Macedònia del Nord.

La Policia Nacional va començar a sospitar quan va detectar que hi havia nombrosos ciutadans cubans intentant entrar a Europa amb documentació falsa. A més, la banda criminal s’aliava amb altres organitzacions que els facilitaven l’accés a diversos països.

En ocasions, els immigrants vivien situacions de perill ja que els feien caminar fins a 13 hores seguides, de nit i en condicions adverses. Entre les víctimes també hi havia menors. A més, les màfies entregaven dones a altres organitzacions criminals perquè les explotessin sexualment.

A l’operatiu, a més de la Policia Nacional, hi han pres part les policies de Sèrbia i Grècia amb el suport de la Interpol i l’Europol.

El més llegit

I després