I després

Dolors Casamitjana i els 75 anys del Col·legi Gaziel

Compartiu aquesta història

Ens trobem immersos a la setmana del Col·legi Gaziel, antics estudis nous i amb la celebració de tres quarts de segle de la seva posada en funcionament tot mantenint una xerrada amb la seva directora, Dolors Casamitjana que declarava que setanta-cinc anys són molts per a una escola i més per a una ciutat com Sant Feliu amb el volum de ganxons i ganxones que hi han passat. I el que volem, al cap d’aquest extens període de temps, és retre homenatge a tots aquests homes i dones que, d’una manera o una altra, han format part, començant pel col·lectiu de mestres, passant pels alumnes i també per l’associació de pares i mares. És un reconeixement a tota la comunitat al llarg de la història del centre.

Amb aquest programa d’activitats que han organitzat volen donar cabuda a tothom; ex-mestres, ex-alumnes i actuals alumnes amb les activitats que fem conjuntament amb l’Associació de Mares i Pares (AMPA) que representa Dia de l’Escola i 75 aniversari junts.

Quant als ex-alumnes i ex-mestres, vàrem voler concentrar una representació en un fòrum o taula rodona on cadascú pogués aportar les seves vivències, anècdotes i experiències. I també vàrem demanar a Salomó Marqués que ens amenitzés amb una xerrada de caire més de tipus formatiu.

Es varen posar d’acord amb la direcció del Museu d’Història de la Ciutat i pensen que els seus alumnes han de saber i conèixer com eren les aules d’abans, és per això que hem combinat una setmana de treball d’un projecte interdisciplinar a l’escola, on s’han treballat transversalment en totes les àrees els 75 anys i a més a més amb la complementarietat d’una visita a aquesta aula antiga representada al Museu, amb la qual cosa, els alumnes poden obtenir la formació necessària com per entendre una mica més la trajectòria del Gaziel.

En referència al present i futur del centre, la directora entenia que en aquest moment tenim un claustre que treballa molt activament que en té moltes ganes i il·lusió que cal que en els anys futurs no es perdi.

Fotos en blanc i negre: Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.
Fons i autor: Lluís Esteva Cruañas.
Premeu al damunt per ampliar-les.

 

El més llegit

I després