I després

Documental sobre Colom d’Amics del Museu

Compartiu aquesta història

Els Amics del Museu enceten les activitats d’aquest any el dissabte, 26 de gener a les 6 de la tarda, a la sala d’actes del Museu d’Història amb la projecció del curt “Colom i Calonge, una hipòtesi“, sobre la possible catalanitat de Cristòfol Colom i la relació amb el Baix Empordà.
La teoria és de Mn. Jaume Aymar i Ragolta, doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna (URL), que assistirà i presentarà l’acte. Aymar diu que Colom es va casar en primeres núpcies amb Felipa Moniz Prestelo i que la seva segona esposa, amb la qual va viure en concubinat, fou Beatriz Enríquez de Aranda, a qui relaciona amb el qui fou el seu marit posteriorment: Galceran de Requessens, comte de Palamós i baró de Calonge.La producció és de Jaume Pahisa, cineasta i publicitari (Fempais.TV).
Obert a tothom. Per més informació visiteu www.amicsmuseu.cat
Aquest documental relaciona Colom amb el municipi de Calonge, llançant la hipòtesi que el descobridor d’Amèrica podria ser calongí o bé tenir els orígens familiars en aquest municipi, una hipòtesi que es basa en diversos indicis que Aymar posa sobre la taula després d’un llarg treball de recerca.

 

 

El més llegit

I després