DISSABTE ES PRESENTA OMBRES DE FOC A LA CASA IRLA

El proper dissabte, 3 de setembre  a les 18:30 h., a la Casa Irla, es farà la presentació del llibre “Ombres de foc” de Jeroni Alsina (Barcelona, 1937), del qual es regalarà un exemplar als assistents a l’acte.

“La Segona Guerra Mundial no va començar l´any 1941, com molts americans equivocadament creuen, ni tampoc l´any 1939, el considerat moment de l’inici oficial. Les llavors filosòfiques que, de fet, provocaren la guerra foren plantades molt abans. El mateix Samuel Klein, ja veia, a principis de la dècada dels anys trenta, el perill imminent que la filosofia dels nazis representava pels jueus. Per protegir la seva llibertat – i la seva vida- va fugir d’Alemanya cap a Anglaterra i va entrar al MI6 per lluitar contra el feixisme.

Ombres de foc, és una obra convincent de ficció històrica que segueix la família Klein des dels anys trenta fins els seixanta, i ofereix una visió fascinant de la bogeria ideològica que va envair Europa i que va portar a la Segona Guerra Mundial, com també descriu les filosofies i els avenços mèdics que es produïren en les dècades posteriors a la guerra.

Il·luminant les intrigues polítiques de la Guerra Civil Espanyola i de la Segona Guerra Mundial, i narrant els primers transplantaments renals a França i Espanya durant la dècada dels seixanta, la novel·la lliga figures històriques com Freud, Josep Rovira, Hitler, Churchill, i Jacques Derrida amb la vida de personatges de ficció com la família Klein i gent de les brigades internacionals. Més enllà de la història d’una família,

Ombres de foc ens convida, a través d’un amor impossible, a compartir amb els personatges de la novel·la els sentiments d’èxit i de fracàs, d’esperança i de desesperança que la humanitat pot tenir amb el seu propi futur”.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació