I després

DISSABTE ES PRESENTA OMBRES DE FOC A LA CASA IRLA

Compartiu aquesta història

El proper dissabte, 3 de setembre a les 18:30 h., a la Casa Irla, es farà la presentació del llibre “Ombres de foc” de Jeroni Alsina (Barcelona, 1937), del qual es regalarà un exemplar als assistents a l’acte.

“La Segona Guerra Mundial no va començar l´any 1941, com molts americans equivocadament creuen, ni tampoc l´any 1939, el considerat moment de l’inici oficial. Les llavors filosòfiques que, de fet, provocaren la guerra foren plantades molt abans. El mateix Samuel Klein, ja veia, a principis de la dècada dels anys trenta, el perill imminent que la filosofia dels nazis representava pels jueus. Per protegir la seva llibertat – i la seva vida- va fugir d’Alemanya cap a Anglaterra i va entrar al MI6 per lluitar contra el feixisme.

Ombres de foc, és una obra convincent de ficció històrica que segueix la família Klein des dels anys trenta fins els seixanta, i ofereix una visió fascinant de la bogeria ideològica que va envair Europa i que va portar a la Segona Guerra Mundial, com també descriu les filosofies i els avenços mèdics que es produïren en les dècades posteriors a la guerra.

Il·luminant les intrigues polítiques de la Guerra Civil Espanyola i de la Segona Guerra Mundial, i narrant els primers transplantaments renals a França i Espanya durant la dècada dels seixanta, la novel·la lliga figures històriques com Freud, Josep Rovira, Hitler, Churchill, i Jacques Derrida amb la vida de personatges de ficció com la família Klein i gent de les brigades internacionals. Més enllà de la història d’una família,

Ombres de foc ens convida, a través d’un amor impossible, a compartir amb els personatges de la novel·la els sentiments d’èxit i de fracàs, d’esperança i de desesperança que la humanitat pot tenir amb el seu propi futur”.

 

El més llegit

I després