I després

Dissabte al matí se celebra una ruta literària per descobrir l’univers d’Agustí Calvet ‘Gaziel’

També s’ha organitzat una segona ruta dedicada a Josep Pla i que tindrà lloc al mes de juliol

Compartiu aquesta història

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, en col·laboració amb la Fundació Josep Pla i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, organitza fins al mes de desembre dues rutes literàries anomenades ‘Un segle d’història: Gaziel i Sant Feliu de Guíxols’ i ‘Estimats amics: Josep Pla i Sant Feliu de Guíxols’. Els recorreguts es faran en 4 sessions que tindran lloc els mesos de juny, juliol, setembre i desembre.

La primera activitat proposa descobrir l’univers d’Agustí Calvet, Gaziel, i visitar alguns dels espais més emblemàtics de la nostra ciutat de la mà de la seva literatura, una iniciativa que compta amb la col·laboració del Casino dels Nois. Tindrà lloc aquest dissabte 1 de juny i sortirà a les 11 del matí des de l’Antic Hospital.

Nascut a Sant Feliu el 1887, Gaziel va destacar dins el periodisme i la literatura catalana del segle XX, especialment per les seves cròniques des dels diversos fronts de la Primera Guerra Mundial, com també per la seva dilatada etapa com a director i articulista de La Vanguardia.

La segona sessió, dedicada a Josep Pla, proposa descobrir com l’autor va conèixer i descriure literàriament Sant Feliu de Guíxols des de diverses perspectives, a més de retratar alguns dels seus personatges il·lustres, oferint un retrat particular i suggeridor de les facetes de la realitat ganxona. Aquesta proposta tindrà lloc el 13 de juliol a les 6 de la tarda.

Les inscripcions es poden fer presencialment a la seu de l’Antic Hospital, per telèfon al 972 821 575 i per correu electrònic a activitatsmuseu@guixols.cat. El preu és de 9€ pel públic general i de 5 euros pels socis dels Amics del Museu d’Història i la Fundació Josep Pla, per les persones jubilades, estudiants i pels usuaris del Carnet Jove.

El més llegit

I després