Després de la injecció de punk-rock i garatge que ens van oferir Hudson-Falcons i Independent Progress es proposa, aquest dissabte a partir de les 21:30 h, un gir cap als móns intimistes i delicats d’Aries i Lazy Juo.

A la Isa (Aries) la coneixereu molts per haver estat al capdavant de Charades, un dels grups de pop independent espanyols més ben valorats per la crítica en els últims temps i que, malauradament, han abandonat l’activitat. Sense allunyar-se dels escenaris però, la Isa ha reclutat a la seva germana i, plegades, han encetat aquesta nova aventura musical a la qual van donar forma l’any passat als estudis Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu.de Guíxols.

En Xavi (Lazy Juo) per la seva banda, ens presentarà algunes de les noves cançons en les quals està treballant i estrenarà per a l’ocasió un nou format de trio al costat de l’Enric i l’Agus. Sembla que la família creix i que tot queda en família.

 

ARIES (folk-psicodèlia/Vigo) presenta ‘Magia Bruta’ (BCore Disc, 2012)

En “Màgia Bruta” la Melodia ho domina tot, és el centre de l’univers. Tota la instrumentació que pessigolleja els nostres sentits es troba en el seu servei: guitarres espanyoles i castanyoles que ballen amb sintetitzadors i delays, bongos, pianos, caixes de ritmes…
La càlida veu de parallamps d’Isabel recrea un efecte eteri i psicodèlic similar al que buscava Brian Wilson en els Beach Boys, com si tots dos tinguessin el do per cantar surant en l’aire. Diversos detalls del disc (l’ús de la reverberació en les veus, la subtilesa de la secció rítmica, els arranjaments electrònics, les guitarres espanyoles) ajuden a dotar d’ingravitació al conjunt, com si aquestes melodies sempre haguessin existit, donant voltes per l’univers tranquil·lament, en màgica harmonia. Potser és això el que realment va succeir.

 

LAZY JUO (folk-pop/Sant Feliu de Guíxols)

Lazy Juo és el projecte acústic de Xavi Calvet, veu i guitarra del grup de punk-rock gironí Bullitt. El seu debut discogràfic ‘Green Flowers’ (2006) és un disc de folk-pop intimista amb influències clàssiques que en directe es mou entre la força del punk rock y la contenció necessària per gestionar les distàncies curtes. Durant els últims anys ha compartit escenari amb artistes com Joan Colomo, Paul Fuster (amb qui va compartir gira el passat 2010), Eric Fuentes o Tom Hagan i ha participat a diversos festivals com el Sant Feliu Fest, el Pol.len Date de Girona, l’H-Titud Fest de Vidreres o el Festival Hoteler de Vic. Després d’un llarg període d’activitat amb Bullitt prepara nou disc en solitari per aquest 2012. El concert del dia 12 a la sala TZVR representarà l’estrena mundial del nou format trio al costat de l’Enric Pla a la bateria i de l’Agus Segura al baix.

http://www.youtube.com/watch?v=E674rgtDRxc