Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès – Pla de l’Estany van detenir el dia 24 de setembre, a Salt, un home de 48 anys, de nacionalitat algeriana i amb domicili a Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força i un delicte d’obstrucció a la justícia i deslleialtat professional.
El passat 7 de setembre els mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori en un domicili de la població de Vilablareix (Gironès). Per accedir a la casa el presumpte lladre va forçar les portes corredores d’una finestra, i un cop dins, va sostreure diversos objectes.
Immediatament, la unitat d’investigació de la comissaria de Girona va començar a treballar per esbrinar l’autoria dels fets.
Amb la investigació encara oberta, el 13 de setembre el propietari i víctima del robatori va alertar als mossos, ja que havia identificat diversos objectes sostrets al  seu domicili en una parada de brocanters al mercat de la població de Celrà. Concretament, aquests estaven exposats en una parada regentada per un matrimoni.
Els mossos s’hi van adreçar, van comissar tots els objectes i van identificar els venedors.
Després de prendre declaració als marxants, aquests van informar a la policia que els objectes els havien comprat el mateix 7 de setembre per la nit a un home de Salt que treballava en una deixalleria. Els objectes adquirits, que creien de procedència lícita, els van posar a la venda a la seva parada de brocanters l’endemà mateix.
Els agents també van prendre declaració a un home que guardava més objectes sostrets en un domicili de Salt, i a qui el sospitós també li havia dit que provenien de la deixalleria on treballava.
Entre els objectes recuperats  hi havia telèfons mòbils, endolls, caixes d’eines, navalles i botes d’esquí, entre altres.
La investigació va concloure el dia 24 amb la detenció del presumpte autor a qui també se li imputa un delicte d’obstrucció a la justícia recollit a l’article 464 del Codi Penal, ja que hauria amenaçat als marxants a qui va vendre els objectes sostrets.
El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 25 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.