I després

DESTACADA OPERACIÓ URBANÍSTICA A SFG

Compartiu aquesta història

En les darreres hores l’Ajuntament ha fet arribar una nota als mitjans en la qual anuncia que la fàbrica de Can Roselló, que dóna a la Ronda de Ponent, posteriorment coneguda per la “Ileco”, passa a ser propietat municipal.
Els companys del Diari de Girona recullen allò que Joan Alfons Albó ja avançava el passat dijous en el programa “Línia amb l’alcalde”de la nostra emissora sobre l’operació i alguns dels usos que s’hi volen donar:
“L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja és propietari, com a resultat del planejament urbanístic, de dos edificis històrics situats a l’antiga fàbrica surera de Can Rosselló, a l’inici de la ronda de Ponent del municipi. Es tracta de dos edificis testimoni de la indústria local: una nau industrial i una construcció singular que s’havia usat com a habitatge. La nau, amb una superfície de 450 metres quadrats -amb dues plantes i soterrani- i en un notable bon estat estructural, tindrà usos d’equipament. Segons l’alcalde, Joan Alfons Albó, la nau acollirà l’associació local musical Atzavara (TZVR), juntament amb altres entitats musicals. La primera planta de l’immoble, en canvi, serà la futura seu de l’Àrea de Serveis Socials. El col·lectiu TZVR, organitzador de l’històric Sant Feliu Fest, està instal·lat des de fa dos anys a l’antic escorxador, a la carretera de Palamós, on seguirà fins que l’adequació d’aquests edificis històrics no sigui una realitat. Explica Albó que l’objectiu és que la fàbrica aculli una sala de música a cobert tant per l’Atzavara com per a altres col·lectius per “compatibilitzar les activitats culturals i veïnals descongestionant l’escorxador”. El batlle avança que intentaran que s’hi puguin instal·lar a principis de l’any que ve.
Segons el consistori, al conjunt del sector es combinarà una zona de comerç moderna amb una façana on es manté bona part de l’aspecte històric, aconseguint un espai amb una forta identitat urbana, ben diferent de les zones comercials habituals a les entrades de les poblacions. A la vegada, el desenvolupament del sector urbanístic permetrà que la veïna indústria surera en actiu disposi d’espai adequat per al seu creixement. Des de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Feliu, el regidor Joan Vicente recalca la bona disposició de la propietat per tal d’anar trobant, juntament amb els serveis municipals, la manera d’aconseguir un futur nou sector de ciutat modern, funcional i respectuós amb el llegat urbanístic. Vicente remarca també que amb aquestes cessions la ciutat disposa per primera cop dins del seu patrimoni amb edificacions d’una indústria que va representar per Sant Feliu un salt qualitatiu i quantitatiu determinant”.
També cal apuntar que l’Ajuntament es beneficia d’uns 800 metres quadrats de sostre edificable comercial dels quals podrà disposar per posar a la venda en cas de necessitat.
D’altra banda, amb el trasllat previst de l’activitat del col·lectiu de l’Atzavara (TZVR) es pensa solucionar el problema que actualment pateixen els veïns de l’escorxador, especialment els propietaris i llogaters dels apartaments La Caleta del Sol, que sovint es queixen dels sorolls provinents de la sala quan hi ha actuacions musicals que varen provocar la imposició d’un horari restringit per als concerts que havien d’acabar obligatòriament a les 00:00 hores. Per a aquest nou espai es preveu que es compti amb les condicions acústiques per evitar aquests tipus de molèsties.

Cliqueu a sobre per ampliar:

FALDILLA 1 ROSELLÓ

FALDILLA 2 ROSELLÓ

El més llegit

I després