I després

Després de gairebé 40 anys la parròquia de SFG tornarà a tenir un orgue i un calendari de concerts

Compartiu aquesta història

El rector de la parròquia Mare de Déu dels Àngels de Sant Feliu, Jordi Reixach, ha fet un pas decidit per tal de canviar l’orgue de la parròquia que pensa rescabalar amb les aportacions ciutadanes a partir de les diverses iniciatives que està portant a terme que van des del marxandatge més original (amb una parada a l’església amb samarretes, clauers, etc.) fins un interessant programa de concerts d’orgue i altres instruments el 24 de juliol, el 8 d’agost i l’11 de setembre.
Durant la Guerra Civil l’orgue barroc original del Segle XVIII va ser destruït en els saquejos i incendis del conflicte bèl·lic. A principis dels cinquanta es va instal·lar un nou orgue que al cap de vint anys es va malmenar per problemes d’humitat, d’ubicació i manteniment.
Ara, alguns ciutadans varen plantejar a la parròquia la reposició d’aquest element, a la qual cosa el rector ha respost amb aquesta ambiciosa campanya per tal de recuperar els 40.000 euros de cost d’un orgue d’ocasió de gran qualitat que compta amb 865 tubs, 61 registres i 31 tonalitats que s’ha refet per dintre per tal de posar al dia el funcionament clàssic (amb aire) així com les tècniques digitals que el posen al dia aprofitant així totes les seves possibilitats.
Una de les principals aportacions es poden fer apadrinant un tub o més amb un donatiu de 100 euros per peça, la qual cosa ja ha començat a tenir una resposta molt positiva. L’estrena se celebrarà el dissabte, 24 de juliol amb un extraordinari concert d’orgue i trompeta.

El més llegit

I després