I després

Desarticulen una xarxa que feia empadronaments falsos a Palamós i Figueres

Compartiu aquesta història

La Policía Nacional ha detingut pels delictes de falsificació documental i contra els drets dels treballadors 26 persones que integraven un grup organitzat que es dedicava a la falsificació de certificats d’empadronament en diferents ajuntaments de l’Estat espanyol, entre ells Palamós i Figueres. Els immigrants pagaven entre 2.000 i 5.000 euros per cada certificat, que feien servir per intentar regularitzar la seva situació al país per la via de l’arrelament social. La policia creu que la banda actuava des de feia més d’un any i que hauria obtingut uns 300.000 euros de beneficis.
La investigació policial va començar el mes de març quan la policia va detectar que alguns ciutadans estrangers aportaven certificats d’empadronament aparentment expedits per ajuntaments de diferents localitats espanyoles i també falses assistències mèdiques en serveis d’urgències de diferents hospitals. Uns documents que els servien, als immigrants, per validar el seu permís de temporalitat més enllà del límit que estableix la legislació vigent. Davant la sospita de frau, la policia va dur a terme una revisió dels arxius de tramitació de la Subdelegació del Govern espanyol a Barcelona.
Les investigacions apunten que dos ciutadans d’origen pakistanès eren els encarregats de les funcions de confecció i posterior venda dels certificats, mentre que d’altres detinguts es dedicaven a la captació de clients. En aquest sentit, segons la policia, tenia un paper rellevant buscar persones d’afinitat ètnica per aprofitar-se de la necessitat de regularitzar la seva situació.
Amb la detenció dels responsables de l’organització, la policia ha confiscat abundant documentació, com ara fotocòpies d’empadronaments en blanc, passaports i expedients de regularització d’estrangers, entre d’altres. La investigació continua oberta i la policia no descarta més detencions, en tant que encara continuen apareixent nous certificats d’empadronament falsos que afecten altres municipis. (El Punt).

El més llegit

I després